La nova residència de la Fundació Altem tindrà unes 60 places, 20 més que l’actual

0
3481

Serà un petit edifici que inclourà diversos pavellons per allotjar-hi grups reduïts i donar una atenció més propera


 

La nova residència de la Fundació Privada Altem, que s’ubicarà al recinte de l’antiga llar d’infants Ramon Reig, ampliarà en una vintena de places la capacitat del centre actual, que està ubicat al Far d’Empordà. Està previst que pugui acollir uns 60 usuaris amb discapacitats intel·lectuals profundes i, igual que l’edifici actual, també inclourà el centre de dia per als usuaris que van a passar la nit a casa.

Tal com explica el president de l’Altem, Josep Fernández, «no serà una macroresidència, sinó una petita edificació amb diversos bungalous». A cada pavelló s’hi allotjaran grups de persones reduïts, perquè l’objectiu és que sigui un centre «molt acollidor, proper i adaptat als usuaris». A més, com a servei separat però instal·lat a la mateixa finca, hi haurà el centre de dia.

Actualment s’està redactant l’estudi tècnic que determinarà les característiques concretes del nou centre i la disposició exacta de tots els espais. I el següent pas serà començar els tràmits per buscar el finançament que permeti executar les obres per fases. D’entrada, però, el que ja té assegurat la fundació és l’espai: la nova residència es construirà en uns terrenys municipals ubicats al nord del terme municipal de Figueres, a darrere del Càmping Pous. Més concretament, s’emplaçarà al recinte on hi havia hagut la llar d’infants Ramon Reig, que ara és propietat de l’Ajuntament de Figueres. El 2011, quan el centre educatiu va tancar (perquè els propietaris no hi van poder fer unes obres imprescindibles i no van arribar a cap acord per municipalitzar-la), el consistori ja va comprar l’edifici principal (per gairebé mig milió d’euros). Des d’aleshores l’immoble ha estat tancat i ha sigut objecte de diversos actes vandàlics, però la setmana passada l’Administració local va comprar (per 55.380 euros) uns terrenys annexos, de 8.700 m2, per garantir l’espai que necessita la Fundació Privada Altem.

La idea és fer una cessió d’ús de tots els terrenys a l’entitat, perquè la residència actual ha quedat petita i obsoleta i, a més, està ubicada en una zona inundable. L’alcaldessa, Marta Felip, argumenta que han apostat per col·laborar amb l’Altem per tirar endavant el projecte perquè la fundació està molt arrelada i s’implica molt en la vida social de la ciutat.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li