La nova etapa del Waterpolo Figueres

0
1890

El club renova la junta i treballa per buscar un relleu a Jordi Riu, qui marxa a l’estranger per motius professionals


 

El Club Waterpolo Figueres viurà un estiu mogut de portes endins. L’entitat canviarà la junta i també la figura del director tècnic, tenint en compte que Jordi Riu marxarà a l’estranger per motius professionals. «La nova junta ja està decidida, hi ha un grup de pares i mares disposat a agafar les regnes del club i ja s’estan fent els intercanvis de poders per començar a funcionar a partir del proper mes de setembre a ple rendiment», detalla Riu.

Rellevar la figura del mateix director tècnic, precisament, és el que es preveu més complicat. En aquest moment, des del club treballen amb diverses opcions, com per exemple seguir com fins ara amb una persona que com Riu porti la batuta, però també valoren bifurcar les tasques del director tècnic entre diferents persones. «Serà difícil trobar un relleu, el waterpolo és un esport minoritari i el Figueres és l’únic club de la comarca, però estem valorant com aconseguir desenvolupar aquest canvi».

Segons Riu, el club ha aconseguit consolidar el seu projecte de planter, que al cap i a la fi és el pal de paller de l’entitat. I no només des de l’àmbit formatiu, sinó també competitiu: «En tots els provincials de les diferents categories els equips del Figueres han lluitat en les primeres posicions i, en alguns casos com en el cadet, quedant campions. En aquests moments hi ha bons jugadors tot i les dificultats que tenim a Figueres, que són unes condicions tercermundistes.»

LA PISCINA, EL MAL ENDÈMIC. El Waterpolo Figueres, com altres clubs i entitats de la ciutat, han hagut de conviure amb unes infraestructures poc òptimes per assegurar la seva evolució. Els benjamins, els alevins i els infantils del club figuerenc, per exemple, han hagut d’anar en una piscina que tocaven de peus a terra per poder fer exercicis amb la pilota. «Fins que no vegi la primera pedra d’una piscina nova no em creuré res, es tracta d’un projecte que no existirà fins d’aquí a 8 o 10 anys, crec. Tot això és molt perjudicial per als clubs de la ciutat perquè ens genera una impossibilitat brutal a l’hora de poder créixer», puntualitza el figuerenc.

EL FUTUR DEL CLUB. Per a Riu, l’alma mater del waterpolo figuerenc als últims anys, les directrius de futur del club han de ser molt concises: «El més important és continuar captant mainada per les categories inferiors, que puguin entrenar i tenir una bona base perquè més endavant puguin nodrir el primer equip. El futur de l’absolut depèn d’ells». «Vaig agafar aquesta colla de joves quan eren benjamins i els deixo com a cadets, és un grup que té molt potencial i poden arribar a fer un gran primer equip», conclou Riu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li