La Muga Caula potencia l’art més contemporani de les dones i joves

0
2158

La 14a Trobada Internacional de Poesia d’Acció i Performance tindrà lloc el 14, 15 i 16 de setembre a les Escaules


 

Marcel Duchamp, pare de l’art conceptual, va visitar diverses vegades les Escaules i l’estiu del 1968 va celebrar els seus 81 anys a Cadaqués. Una fotografia de Man Ray mostra l’artista amb un pastís i un plat d’espirals de la Bisbal d’Empordà. Duchamp es va morir aquella tardor i enguany es celebra el 50è aniversari de la seva pèrdua. Per això, la Muga Caula dedica la Trobada Internacional de Poesia d’Acció i Performance al dadaista francès. La 14a trobada, que serà el 14, 15 i 16 de setembre, portarà per títol «El paisatge espiral: Acció infitnita».

ARTISTES D’ARREU DEL MÓN. Una dotzena d’artistes oferiran les seves propostes d’art efímer durant tres dies a l’Alt Empordà. La presència internacional és destacada, en vindran de Nigèria, Sèrbia, França, Polònia o Colòmbia, a part de tres provinents de Catalunya i tres més de la resta de l’Estat. Cada artista presentarà dues accions: una d’entre vint minuts i mitja hora i una altra de dues hores, en el marc d’un circuit artístic, en què tots els participants representaran una peça a diversos espais del poble. Tant el públic com els artistes conviuran durant tres dies i, fins i tot, faran els àpats plegats: «Apostem perquè tots mengin conjuntament. És un moment d’intercanvi, que tothom valora molt positivament», assenyalen els seus impulsors, Joan Casellas i Teresa Ramírez.

EL PAPER DE LES DONES. La jove cantant empordanesa Joina també actuarà. Es comptarà, a més, amb l’artista valenciana Paloma Orts, encarregada del cartell. Es tracta d’una acció efímera, retratada pel mateix fotògraf i promotor, Joan Casellas, en què apareix la mateixa Orts, nua i gairebé fonant-se en la terra, sortint d’un pou de glaç de les Escaules. «Volem donar visibilitat a les dones i a les persones joves. I també perquè hi hagi un equilibri d’artistes del nord i del sud a la trobada, de països rics i no tan rics. Especialment d’aquells on és difícil fer art i més, el de la performance», es comprometen Hernández i Ramírez.

ACTIVITATS TOT L’ANY. La Muga Caula reivindica Figueres com la seva capital. Al llarg de tot l’any i mĂ©s enllĂ  de la trobada del setembre, organitzen activitats. Aquest dimarts inauguren una exposiciĂł amb mostres de la dotzena d’artistes convidats a la Galeria Lola VentĂłs i a la tardor en faran una al Museu de l’EmpordĂ , a la Rambla i una altra a la Biblioteca Fages de Climent. El proper curs oferiran tallers a l’escola de Boadella i a l’Institut Deulofeu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li