La Mostra s’estableix a l’hivern

0
1479

L’activitat organitzada pel Centre Excursionista Empordanès celebrarà la 19a edició del 23 de gener a l’1 de febrer del 2020


 

Després de 18 edicions celebrant-se en plena tardor, la Mostra de Muntanya i Aventura organitzada pel Centre Excursionista Empordanès (CEE) celebrarà, a principis del 2020, la seva primera edició d’hivern, una tendència que a partir d’ara es mantindrà així durant les properes edicions.

En concret, la 19a Mostra tindrà lloc del 23 de gener a l’1 de febrer, un canvi de data que es marca com a objectiu arribar a un volum més extens de públic, especialment de la zona de la Garrotxa i Osona, tenint en compte que el calendari anterior coincidia en dates amb el reputat Festival de Cinema de Muntanya de Torelló.

Així es va exposar a la presentació que va tenir lloc dijous passat a la seu provisional del CEE, en el marc d’un acte en el qual van participar Xavier Clotas i Albert Bagué, de la comissió organitzadora de la Mostra.

LA PROGRAMACIÓ. Els dos integrants del CEE van donar a conèixer el programa de la futura edició, que enguany tindrà tres ponents de primer nivell: l’esquiadora i ciclista de BTT Clàudia Galicia –24 de gener a La Cate (21 h)–, l’alpinista i multiatleta Sergi Mingote –31 de gener a La Cate (21 h)– i el també alpinista i escriptor Simón Elías –1 de febrer a La Cate (19 h)–.

Tots ells compartiran protagonisme amb altres activitats ja consolidades i d’altres que retornen, com ara el Concurs de Curtmetratges de la Mostra, creat el 2018 però que el 2019 no es va poder realitzar per causes logístiques. En aquest cas, els dies 14, 15 i 16 de gener es faran les projeccions dels films presentats al concurs –a l’Auditori Narcís Monturiol del Cercle Sport Figuerenc (19 h)–, mentre que les projeccions per escollir els vencedors tindran lloc el dia 1 de febrer a La Cate (18 h).

Paral·lelament, durant els dies de la Mostra també es realitzaran les habituals projeccions de documentals i films, en aquest cas els següents: Maleïda 1882 (el 23 de gener als CatCinemes (20.30 h), que comptarà amb la participació del seu director, Albert Naudín, i A line across the sky, Dodo’s delight i Spirit of jaguar (el 25 de gener a La Cate (18 h).

Una de les altres iniciatives que repetirà presència serà la presentació de llibres. En aquest cas, la Llibreria Edison de la capital alt-empordanesa acollirà el dijous 30 de gener la presentació de la publicació Històries de l’Alta Garrotxa, escrita per Josep Vilar i que comptarà amb la participació de Roser Bech, directora de la revista Alberes.

UNA NOVA RUTA. L’edició d’aquest 2020 també servirà per divulgar la Ruta dels 4 Refugis de la Tramuntana, un recorregut de Roses a Albanyà creat per commemorar el 50è aniversari del CEE. En concret, es presentarà el mapa de la ruta empordanesa, editat per Editorial Piolet, el dia 24 de gener a La Cate (19 h). 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li