La mostra agrícola i ramadera Firagri es clausura amb més de 18.000 visitants

0
600

La desena edició de la fira Agrícola i Ramadera de les comarques de Girona, Firagri, de Figueres, ha rebut, durant el seus tres dies d’exposició, més de 18.000 visitants. Segons el regidor de comerç i turisme de l’Ajuntament de Figueres, Quim Felip, s’han superat les previsions inicials d’assistència, que eren d’entre 10.000 i 12.000 visitants, i ha destacat la ‘predisposició’ per comprar del públic procedent de França i de la Catalunya Nord, però especialment dels ramaders i dels pagesos de la demarcació. Felip ho ha atribuit a les ajudes financeres i econòmiques que ha posat en marxa la Generalitat en forma de préstecs sense interessos i del pla renove per a la modernització de la maquinària.

Tot i la forta tramuntana que va bufar divendres i dissabte a la capital altempordanesa, més de 18.000 persones han visitat la desena edició de Firagri al recinte firal de Figueres. En total, s’han venut més de 2.000 entrades. La resta són part de les 50.000 invitacions que es van repartir.

El regidor de Comerç i Turisme, Quim Felip, ha fet una valoració ‘molt positiva’ d’aquesta fira i ha indicat que es trobava ‘totalment consolidada’ a la ciutat. ‘Tenim un públic fidel de la Catalunya Nord i de França, que no exposa però sí que ha mostrat molta predisposició per comprar’. A més, ha afegit, que el fet que Firagri sigui bianual ajudava a l”equilibri professional’ entre l’oferta i la demanda del mercat.

Pel que fa les jornades tècniques organitzades per JARC i Unió de Pagesos sobre la seguretat alimentària, el sector porcí, la salut i seguretat al camp, la reforma de la PAC o la integració i la visibilitat de les dones a les explotacions agràries, Quim Felip ha indicat que la participació també havia estat ‘molt satisfactòria’.

Durant tres dies, una vuitantena d’estands han exposat en 27.000 metres quadrats, un 10 per cent menys que en l’edició del 2007, unes 400 marques i les últimes innovacions que han sortit al mercat en matèria de maquinària, productes i serveis agrícoles i ramaders.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li