La mobilitat sostenible a l’Espai de l’Estalvi

0
1143

Endesa treballa en la instal·lació de punts de recàrrega per tal de crear una xarxa extensa en distàncies iguals o inferiors a 100 km i que cada vegada siguin més ràpids


És un element clau per transformar el sector del transport i promoure L’ESTALVI d’emissions. Entre tots podem contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem i del nostre entorn mediambiental amb petites decisions que tenen un impacte significatiu. Abans de viatjar, i sempre que es pugui, podem prioritzar:

  • Anar a peu o en bicicleta per a trajectes curts

  • Fer ús del transport públic

  • Compartir els trajectes en cas de fer ús de vehicles privats

EL VEHICLE ELÈCTRIC. Un pas més en el compromís per a la reducció d’emissions és fer ús del vehicle elèctric per reduir de manera directa les emissions d’efecte hivernacle i contribuir a una mobilitat més eficient i sostenible.

Endesa treballa en la instal·lació de punts de recàrrega per tal de crear una xarxa extensa en distàncies iguals o inferiors a 100 km i que cada vegada siguin més ràpids. Cada vegada es desenvolupen bateries amb major capacitat d’emmagatzematge, més eficients, més petites i més lleugeres que permeten reduir els costos associats al vehicle elèctric i amplien la seva autonomia.

EL COTXE ELÈCTRIC DINS LA LLAR. Un punt de recàrrega domèstic no requereix grans instal·lacions. El consum d’un cotxe és similar al d’una nevera i un congelador (al voltant dels 2.000 kWh/any) i es pot gestionar de manera que es carregui de nit i es faci servir de dia.

La bateria del cotxe elèctric també és capaç de subministrar energia a una llar o a un equip elèctric o gràcies als dispositius de càrrega bidireccionals anomenat V2G).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li