La Mitja més diversa omple Figueres

0
1362

La prova congrega al voltant d’un miler de participants repartits en les diferents modalitats i categories


 

Al voltant d’un miler de corredors i corredores, de totes les edats i condicions, van omplir el passat cap de setmana els carrers de Figueres amb motiu de la sisena edició de la Mitja de Figueres, una cita atlètica organitzada per l’Associació Atlètica Mitja Marató de Figueres que enguany, tal com assenyala el president de l’entitat, Lluís Rodríguez, s’ha presentat a la capital de l’Alt Empordà amb tres baluards: solidaritat, sostenibilitat i salut.

Cal anar per parts, però. El primer d’aquests atributs té la seva raó de ser en una de les principals novetats. Així doncs, l’organització, conjuntament amb el Centre de Lleure El Dofí, ha impulsat aquest 2022 una prova adaptada a infants i joves amb diversitat funcional, activitat que va marcar dissabte el tret de sortida del cap de setmana atlètic. A més, aquest punt també es reforça amb el fet que els beneficis es destinaran a una organització solidària de la comarca. «D’altra banda, és una edició sostenible perquè hem eliminat més de 2.500 ampolles de plàstic i ho hem substituït per aigua de la xarxa de Figueres que ens ha facilitat Figueres, i també és saludable perquè a l’avituallament final hem tret tots els productes industrials i ha consistit amb aigua, begudes isotòniques, un entrepà i fruita», explica Rodríguez.

BONA PARTICIPACIÓ. Tot i que no s’han superat els registres d’inscrits de les edicions prepandèmiques –2018 i 2019, principalment–, el miler de participants –700 entre la cursa de 10 quilòmetres i la Mitja Marató (21 quilòmetres) i 300 entre les proves infantils i l’adaptada– han «superat les expectatives». En aquest sentit, dissabte es va tirar endavant una reeixida Menuda, una prova infantil per a nens i nenes de fins a onze anys que retornava després de la pandèmia i que va tenir lloc a la plaça de la Palmera fragmentada en quatre circuits en funció de les diferents categories (també quatre).

El diumenge, per la seva banda, va aglutinar el volum més gran de participació, tal com es va comprovar de manera tangible al punt de partida de les curses ubicat, com sempre, a la Pujada del Castell. En aquesta ocasió, els corredors més ràpids de la Mitja Marató en travessar la línia d’arribada a la Plaça Catalunya van ser Pau Castellvell (Club Natació Banyoles) –acompanyat en el podi per Martí Juan Mayans i Miquel Cruz– i Elisabet Martin Almansa (Club Esportiu Granollers) –que va liderar un calaix on també hi havia Sara Adroher i Maria Àngels Carreras, totes dues del Club Atletisme Figueres. Els vencedors de la cursa dels 10 quilòmetres van ser Raoul Raus (Club Running 66) i Fatiha Abdouche (Club RMT). 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li