La Mitja Marató de Figueres, a l’horitzó

0
1865

La prova d’enguany comptarà amb atletes amb cadira de rodes procedents de l’Institut Guttmann


La Mitja Marató de Figueres ja escalfa motors. La quarta edició de la prova, organitzada per l’Associació Atlètica Mitja Marató Figueres i l’Ajuntament de Figueres, se celebrarà el diumenge 1 de desembre, en el marc d’una diada en què hi haurà cabuda per a tres curses obertes a totes les edats: la mitja marató, de 21 quilòmetres; la cursa popular, de 10 quilòmetres, i La Menuda, una cursa popular adreçada als menors de 10 anys que arribarà amb diferents distàncies en funció de l’edat dels atletes (300 m, 500 m o 800 m).

Pel que fa a la Mitja, homologada per la Federació Catalana d’Atletisme, transcorrerà pel centre de Figueres i els pobles del voltant, com ara Vilabertran, Peralada i Cabanes, fins a arribar un altre cop a la capital alt-empordanesa. La sortida tindrà lloc a la pujada del Castell (Torre Galatea) i l’arribada es contextualitzarà a la plaça Catalunya. La prova de 10 quilòmetres, per la seva banda, oferirà un recorregut semblant, però limitat en distància i edat (a partir dels 13 anys). El tret de sortida de les dues curses serà a les 10.30 h.

Enguany, la Mitja comptarà amb noms destacats com Jordi Gamito, ultracorredor de muntanya; Sergi Ariaca, atleta de fons; Jaqueline Gómez, atleta de curses, i corredors com Miquel Cruz, Enric Roura, Artur Roig o Sergi Crespo, entre molts altres participants.

VESSANT SOLIDARI. Com ja és habitual, la prova arribarà amb un marcat component solidari. Es podrà observar entre els participants, ja que en aquesta edició, i per primera vegada, hi haurà la participació d’atletes amb cadira de rodes procedents de l’Institut Guttmann, una acció que servirà per celebrar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, previst pel 3 de desembre.

A més, aquest 2019 es tornarà a repetir la iniciativa «Sabatilles solidàries», impulsada per l’associació Corredors.cat amb l’objectiu de recollir material esportiu per a Càritas Figueres-Alt Empordà. En relació amb el donatiu solidari que es realitza amb la inscripció a la Mitja, aquest cop anirà destinat a l’Associació Ona, que treballa per acompanyar i ajudar les persones amb discapacitat intel·lectual a l’Alt Empordà, que precisament oferiran un playback el dia de la cursa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li