La Mitja fa un pas endavant

0
1283

La prova es farà el pròxim 2 de desembre i comptarà amb atletes locals, nacionals i també internacionals, a més de potenciar el vessant festiu


 

Fer esport rodejat d’una atmosfera festiva i amb protagonistes, també, internacionals. Aquest seria el binomi que vol reforçar enguany la Mitja de Figueres, una prova que celebrarà la seva tercera edició el pròxim diumenge 2 de desembre i que va ser presentada en societat dissabte passat al Museu de l’Empordà per l’Associació Atlètica Mitja de Figueres, l’organitzador de l’activitat.

Segons el director de la cursa, Francesc Pous, la prova es troba en un estat no només de consolidació, sinó també de «creixement». «El que volem és consolidar el que s’ha fet durant els dos primers anys, que és el més difícil, i que la gent cada vegada surti més al carrer per animar i que es faci seva la Mitja», explica Pous.

En aquest sentit, l’organització ha reforçat el vessant festiu de la prova, que comptarà amb diverses propostes d’ambientació com ara grups de dansa i música, castellers o grups de batucada, entre altres. «Hem volgut apostar sobretot per la qualitat, més que per la quantitat d’inscrits», afegeix Pous. En relació amb el volum de participants, precisament, es repartiran 600 dorsals per a la prova de 21 km i 600 més per a la cursa de 10 km, tot i que la demanda d’una distància i l’altra poden fer variar els números. Els participants, a més, tindran aquest any l’oportunitat de gaudir d’un 30% de descompte si arriben a Figueres amb l’AVE, després de l’acord entre la Mitja i Renfe.

En termes esportius, alguns noms destacats que prendran la sortida de la Mitja vindran de lluny, com ara Molly Supple, triatleta internacional de la selecció dels Estats Units, o el letó Dimitrijs Serjogins, de La Sanse. Tots ells compartiran protagonisme amb altres favorits com ara la jove corredora de curses de muntanya de l’equip Buff, Sheila Avilés; el campió de Catalunya de Marató, Xavier Tomassa, o els tres atletes del Marroc que van copar el podi de l’edició passada. D’altra banda, l’entitat Egoísmo Positivo tornarà a formar part de l’activitat i ajudarà novament a integrar persones amb discapacitat a través del running. Aquí, precisament, hi participarà la humorista Sara Escudero: «No vull perdre l’oportunitat de poder empènyer una persona amb cadira de rodes. Serà tota una experiència», explica.
I és que tot i que aquell dia la capital alt-empordanesa es farcirà d’atletes, el ventall de la Mitja també abraçarà altres camps. Un d’aquests és, per exemple, el de la donació de sang, tenint en compte que s’habilitarà un espai per a tothom qui desitgi donar sang. «Intentem que entre tots vagin sortint sinergies positives», assenyala Pous.

CANVIS DE RECORREGUT. On també hi haurà novetats serà en el recorregut. Enguany, tenint en compte que s’ha homologat la 10 km per la Federació Catalana d’Atletisme, s’ha hagut d’adequar un itinerari que sortirà uns metres més avall des de la baixada de la Torre Galatea i que per primera vegada passarà pel centre de Vilabertran. La resta, serà similar: la Mitja sortirà i acabarà a Figueres després de passar per Vilabertran, Peralada i Cabanes i en els 10 km els participants faran el mateix recorregut, però fins a Vilabertran.

ELS VOLUNTARIS, UNA PEÇA CLAU. El volum de feina que comporta la Mitja Marató no seria viable sense el treball d’un grup de voluntaris.«Sense ells la Mitja no seria possible, cal cuidar-los amb molta estima», diu Toni Corona, el responsable del voluntariat de Figueres. En aquest cas, qui desitgi fer-se voluntari de la Mitja de Figueres només s’ha d’adreçar a la web de la Mitja –www.mitjafigueres.org– i omplir el formulari respectiu.

ENTRENAMENTS. Amb l’objectiu de preparar la prova del desembre, els CAF-Runners ofereixen sessions d’entrenament dirigides i gratuïtes a les persones que participaran en la Mitja. En el darrer entrenament, que va tenir lloc dimecres passat, hi van participar una seixantena d’atletes. A més, aquest diumenge, 4 de novembre, l’atleta sabadellenc de l’equip Casticaceres, Carles Montllor, visitarà la Mitja per fer una sessió de reconeixement del circuit de la prova figuerenca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li