La Mitja de Figueres, de rècord

0
945

La prova reuneix prop de 800 esportistes entre les distàncies dels 21 i 10 quilòmetres, amb un millor temps inclòs


No era una tasca senzilla, degut sobretot al context pandèmic actual, però la Mitja Marató de Figueres va retornar diumenge amb molta força. Ho va fer amb al voltant de 800 esportistes, que van competir repartits en dues proves: la distància llarga, de 21 quilòmetres, i la curta, de 10. I ho va fer, també, deixant enrere la paràlisi obligatòria de l’any pausat derivada de la covid, un retorn que, d’altra banda, es va vestir de rècord, el que va assolir Miquel Corbera en la distància dels 21 quilòmetres. El jove atleta del Club Atletisme Montornés, que va canviar el trail —arribava després de ser campió estatal sub-23— per l’asfalt, va aturar el cronòmetre de la prova reina amb un temps d’1:05:36, per davant del garrotxí Nan Oliveras (1:06:43) —que tenia precisament l’anterior millor registre— i de Ramon Linares. En categoria femenina, d’altra banda, la més ràpida va ser Sílvia Segura, amb un temps d’1:23:11, seguida per Elisabet Martín (1:26:01) i Marta Luque (1:43:25). Pel que fa a la distància dels 10 quilòmetres, els qui van pujar més alt al calaix del podi van ser Arnau Turon (32:03) i Mireia Esteve (40:30), ben secundats al podi per Jean-Baptiste Michou i Miki Solé i Luisa Arrabito i Rosa Matamala.

«UN ÈXIT». «Ens feia molta il·lusió intentar tornar a una certa normalitat, i tornar a sortir als carrers perquè els atletes es poguessin retrobar amb la cursa i, en certa manera, gaudir d’una normalitat dins d’aquest context», valora el director de la cursa, Francesc Pous, que també celebra la bona participació d’enguany, que estava limitada, precisament, a causa de la pandèmia. «Ho valorem com un èxit, la ciutat s’ho mereix. Des de la Mitja estàvem molt involucrats en intentar donar un plus d’aire fresc a la ciutat, volíem aportar el nostre granet de sorra com ho fan d’altres entitats,i al final hem pogut celebrar aquestes curses amb un alt nivell de participació i de qualitat».

Pous també destacada «l’elevada participació femenina» a la prova dels 10 quilòmetres, un fet que atribueix, en part, «a l’impuls que ha donat la Cursa de la Dona a la ciutat, que ha provocat que moltes noies i dones s’hagin posat a fer esport en diferents clubs i entitats». «Per primera vegada hem notat que hi ha un gran ambient d’atletisme a la ciutat, i per nosaltres això és el més important: que la gent surti al carrer a gaudir i que se sentin orgullosa del que tenen aquí, que en àmbit esportiu puguin dir que tenen una cursa referent», valora.

HORITZÓ OPTIMISTA. Atès el bon retorn, des de l’organització ja pensen en l’any vinent. Ho fan amb ambició: «Figueres, esportivament, està viva, l’atletisme està viu a la ciutat, i això ens ha de fer pensar en la sisena edició, en preparar-la amb ganes perquè sigui una edició encara molt més reeixida que la d’enguany», subratlla Pous, que recorda la gran feina d’organització i les sinergies que han existit.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li