La melé femenina pren força

0
1864

El Rugby Castelló-Empuriabrava ha obert una nova secció amb la creació d’un equip format per noies


 

A partir d’aquesta temporada, el rugbi també alçarà fermes melés sustentades per jugadores a la comarca de l’Alt Empordà. El Rugby Castelló-Empuriabrava ha impulsat un projecte d’equip femení que, malgrat trobar-se encara a les seves beceroles, no deixa de ser rellevant, tenint en compte que en tota la província gironina només el GEiEG té un equip de noies consolidat.

En aquests moments, el club alt-empordanès compta amb una dotzena de jugadores, una xifra que es preveu ampliar en un futur. «L’equip s’ha de preparar més, és un bloc molt fresc que va sorgir arran del bon campionat del sènior masculí de l’any passat. Algunes de les parelles dels jugadors es van animar i van convèncer altres noies de la zona», explica el president, Josep Maria Compte.

De moment, el nou conjunt local participarà en les diverses trobades que es desenvolupen arreu del territori català, moltes de les quals són de rugbi-7, però no descarta fer un pas endavant a mesura que la temporada avanci. «Hi ha la intenció d’entrar a la lliga a partir del mes de gener, però per aconseguir-ho caldria tenir més jugadores», apunta Compte. Mentrestant, les noies de l’entitat empordanesa entrenen cada dimecres i divendres.

L’OBJECTIU DEL MASCULÍ. Divendres, precisament, les jugadores dels Gripaus d’Empuriabrava comparteixen instal·lacions amb l’equip masculí, un conjunt que afronta el curs amb objectius ambiciosos. «Volem fer un pas endavant i lluitar per pujar a Segona Catalana. Hem fet algun canvi, amb l’entrada de gent nova, però sobretot hem mantingut el bloc que va realitzar una gran temporada l’any passat», detalla Compte.

Tant els jugadors com les jugadores de l’Empuriabrava van iniciar els partits de pretemporada el 31 d’agost, quan es van enfrontar a un combinat de Toulousse.

LA BASE, EL REPTE. D’altra banda, la gran fita pendent del club continua essent el planter. Segons Compte, a hores d’ara ja hi ha un reduït grup de joves que entrena amb el sènior masculí, i també es fan diverses activitats amb alguns col·legis de Castelló d’Empúries, però encara queda molt camí per recórrer. «Millorar el planter és un deure pendent», conclou. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li