La melé, a Empuriabrava

0
2266

El Rugby Club Alt EmpordĂ  deixa Navata i s’instaura a Empuriabrava amb l’objectiu de consolidar el primer equip i enfortir el planter


 

El rugbi alt-empordanès canviarà de feu a partir de la propera temporada. De Navata, on s’hi ha alçat la melé local durant els últims quatre anys, es passarà a Empuriabrava, concretament al municipal de l’Aeròdrom, l’indret on es pretén fer evolucionar aquest esport a la comarca.

Així ho indica l’exjugador de la Unió Esportiva Arlequins de Perpinyà (USAP) entre el 1977 i el 1983, Josep M. Compte, qui ocupa el càrrec de president en funcions de l’Alt Empordà Castelló-Empuriabrava Rugby Club, com així es denomina l’entitat. «Hem fet un canvi amb l’objectiu de créixer i millorar, tot i que el vincle amb Navata continuarà existint. Estem molt agraïts amb el poble de Navata i amb el seu Ajuntament i equip de futbol», explica.

Segons Compte, ja fa temps que des del municipi de Castelló d’Empúries s’està mostrant interès per acollir aquest projecte. Un exemple d’això queda palès amb el Torneig de Rugby 7 que se celebra des de fa 4 anys a la platja d’Empuriabrava, un esdeveniment organitzat pel club alt-empordanès i que enguany ha aplegat un total de 180 jugadors repartits en 12 equips diferents. «Amb Castelló hi ha molt bona relació i pensem que és el lloc ideal per donar continuïtat al projecte, per aconseguir consolidar aquest esport a la comarca», diu Compte, qui també assenyala que la nova zona d’actuació, que aglutina Castelló, Empuriabrava o Roses, també atorga «més possibilitats per créixer».

En aquest sentit, els auguris són optimistes. La plantilla, que mantindrà bona part de la seva base, incorporarà algun jugador i això fa que el conjunt pugui ser, segons les primeres estimacions, lleugerament més ampli que l’any passat, amb una xifra de jugadors que girarà al voltant dels 25 integrants. L’objectiu competitiu, tal com assenyala Compte, s’ha de cuinar a foc lent: «Primer de tot caldrà consolidar l’equip sènior i, a partir d’aquí, ja podrem mirar més amunt».

Però les fites no només es contemplen en el primer equip. En aquest sentit, l’entitat també es marca com a repte incentivar el planter i no descarta formar un equip. «Volem atendre molt bé tota la mainada que vol aprendre aquest esport. Si ho aconseguim es pot plantejar l’opció de fer un equip de joves alt-empordanesos», diu el president. «Com ja es feia a Navata, a Castelló també farem activitats extraescolars», afegeix.

CANVIS A LA DIRECTIVA. D’altra banda, els canvis no només arribaran en l’aspecte geogràfic, sinó també de portes endins. En aquest sentit, l’estructura directiva s’ha renovat de dalt a baix, una transformació que ha permès ampliar la junta del club empordanès.

Els Gripaus, com així ja se’ls anomenava a Navata i se’ls continuarà dient a Empuriabrava, començaran els entrenaments aquest mes de setembre. Com l’any passat, l’equip sènior militarà a la categoria de Tercera Catalana.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li