La MediterrĂ nia de Carles Bros

0
1171

El pintor presenta una sèrie de quadres al Centre Cultural Sant Domènec creats a partir dels accidents naturals


Des de la primera exposició a la Galeria Fajol de Figueres fa 42 anys, Carles Bros ha realitzat més de 150 exposicions arreu d’Europa i Àsia. L’ultima d’elles, anomenada Mediterrània. Llum i color, la tenim més a prop. Concretament al Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, on hi romandrà fins al proper 27 d’agost.

Es tracta d’una mostra de diferents pintures abstractes formades amb composicions basades en els accidents naturals «actuo com actua la natura. Em fabrico la pintura i hi afegeixo sorres o pols de marbre per donar textura. Això és com si pintessis sobre una roca del Cap de Creus o una branca desgastada pel pas del temps. Quan tu fas una pinzellada accidental com ho fa la natura, emociona. Aquesta actuació que ha fet la natura de forma accidental és el que jo faig sobre un tela».

L’artista troba l’equilibri a través de diferents composicions d’elements, amb combinacions de colors freds i calents, que transiten a través de colors negres i que deixen alhora espais en blanc.

LA COMPOSICIÓ. Quan Bros pinta un quadre no té un model: «no hi ha un plat, unes pomes i un got com a composició clàssica. Jo no tinc element figuratiu per copiar». Ell utilitza un altre tipus de procés: «en el meu cas, quan falten aquests elements i t’ho inventes creant una obra abstracta, segueixo una sèrie de criteris acadèmics per ordenar una sèrie de taques creant la meva pròpia composició. Sense aquest factors acadèmics difícilment un pot començar a fer aquest tipus de pintura».

A LA BANQUETA. Al Centre Cultural Sant Domènec, només hi ha una petita part de tota la sèrie creada per Bros. «No pots fer deu quadres per una exposició de deu quadres això no és fer croissants. Quan has de fer una exposició de quinze quadres, si en tens seixanta molt millor» explica l’artista.

La mostra Ă©s una selecciĂł de la sèrie creada per Bros: «Una de les coses bones de l’art, de la creativitat, Ă©s que no tot el que fas es bo o t’agrada igual. Si trobes la formula on tot et surti perfecte… Potser no Ă©s art, potser seria artesania i no creaciĂł. La creativitat porta un risc, Ă©s una aventura. No pots fer deu quadres per una exposiciĂł de deu quadres».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li