La marxa nòrdica, des de Llançà

0
1178

L’Àrea de Turisme divulga aquesta pràctica esportiva cada dijous dels mesos de juliol i agost


Fa gairebé cent anys, durant els anys trenta del segle passat, els esquiadors de fons de Finlàndia practicaven el seu esport a l’estiu, sense neu però amb bastons, per preparar la temporada d’hivern. Tots ells, amb Mauri Repo al capdavant, van ser els iniciadors d’una nova disciplina esportiva, la marxa nòrdica, que cada vegada té una presència més àmplia a causa dels seus múltiples avantatges.

La seva expansió també s’ha fet visible a l’Alt Empordà, i més concretament a Llançà, on l’Àrea de Turisme hi ha apostat fermament dins del programa Vacances actives en família, iniciativa que compta amb nombroses activitats d’esport i natura per a tota la família pensades perquè els practicants puguin contemplar els paisatges del voltant mentre es realitza activitat física.

A terres llançanenques, la marxa nòrdica es practica cada dijous de juliol i agost a partir de les set de la tarda. Més enllà de la salut, els beneficis també contemplen l’entorn, atès que els caminants poden gaudir del paratge natural de la Valleta amb les indicacions d’un guia, que ensenya i corregeix l’ús dels bastons, elements indispensables en aquest esport.

Per participar en les trobades de marxes nòrdiques, els interessants han de concretar una reserva prèvia, requisit indispensable, tenint en compte que les reserves són limitades. D’altra banda, el punt de trobada dels participants sempre és el mateix: darrere el restaurant la Valleta.

DIVERSOS BENEFICIS. Utilitzar de manera correcta els bastons implica activar la part alta del cos en l’acció de caminar, la qual cosa fa que l’esforç físic es distribueixi de manera equilibrada i versàtil sobre diversos grups musculars. A més, l’ús adequat dels bastons permet intensificar la progressió de les gambades, fet que augmenta el treball muscular de la part alta del cos. Els seus avantatges es consideren tan òptims que un centre hospitalari, l’Hospital de Sant Rafael de Barcelona, va esdevenir una entitat pionera a Catalunya a l’hora d’introduir la marxa nòrdica en un centre de salut.

UN ESPORT EN AUGE. Malgrat que tot just s’està donant a conèixer al territori, el cert és que la marxa nòrdica és una pràctica esportiva plenament consolidada a diversos països, especialment del nord del continent: des de Finlàndia, lloc del seu embrió, fins a Alemanya o Àustria, però també a França o Itàlia.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li