La marea rosa omple la comarca

0
1869

La segona edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres es va presentar divendres al Museu del Joguet


 

La marea rosa és més imponent que mai. Les anomenades Curses de les Dones, proves més solidàries que esportives, congreguen anualment centenars i milers de participants per córrer contra el càncer de mama, una tendència cada vegada més multitudinària en diferents municipis del territori gironí. I un d’aquests indrets és, precisament, l’Alt Empordà.

L’exemple més recent el trobem a Roses, amb una cursa coorganitzada pel Club Atletisme Roses i Fundació Roses Contra el Càncer que el 17 de setembre passat va tocar sostre amb més d’un miler de participants, 784 dones i 216 homes. En altres localitats alt-empordaneses, com ara l’Escala o la Jonquera, els debuts en aquest tipus d’activitat van congregar fa uns mesos un total de 955 i 465 participants, respectivament, una concurrència que va deixar sensacions positives.

Aquestes dades preveuen continuar amb l’optimisme de cara al diumenge 12 de novembre, dia en el qual es disputarà la segona edició de la Cursa de la Dona Vila de Figueres, una prova que, encara que no s’ha deixat veure pels carrers de la capital, ja ha començat a córrer.

Les primeres passes les va fer divendres de manera simbòlica a la Sala Oberta del Museu del Joguet, l’escenari on es va presentar el segon projecte impulsat pel Grup Iris amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres i el Club Atletisme Figueres. Allà, la presidenta del Grup Iris, Lídia Albert, va presentar la nova edició i les seves novetats i també va concretar el destí dels diners recaptats al primer any: “Hem engegat diversos projectes gratuïts pels socis, fem tractament manual de Limfedema per les afectades que ho necessiten i per aquelles que el volen evitar i també realitzem teràpies integratives que ajuden al drenatge i a millorar la salut, així com sessions de Chikung o tallers d’alimentació. No menys important és la donació que farem el dia 25 d’octubre de 6.000 euros a l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona i, en breu, en farem una altra a l’Hospital de Figueres”.

LES INSCRIPCIONS, A BON RITME. La prova, que consta de 5 quilòmetres que es poden fer corrent o caminant, avança a bon ritme. Així ho deixen palès les més de 1.000 inscrites (1.041) que hi ha avui dia, quan encara falta més d’un mes per a la celebració de la cursa. “Tenim molta motivació i les expectatives són boníssimes. Però més enllà de la participació, que podrà tenir un sostre màxim de 5.000 corredores, el gran objectiu de la cursa és donar-nos a conèixer i recaptar diners per fer el màxim d’aportacions possibles cap a l’investigació d’aquesta malaltia”, detalla Albert. “La cursa ens serveix per celebrar la vida, totes juntes”, afegeix.

WEB I NOU CIRCUIT. La cursa d’enguany arribarà amb diverses novetats. La nova web (www.grupiris.cat) o un nou circuit que evitarà el creuament de les participants en són alguns exemples, tot i que hi haurà altres incorporacions logístiques –com ara la no distinció de dorsals entre corredores i caminadores– que faran que la prova faci un pas endavant.

Això sí, la participació, deixant de banda la fila zero oberta a tot el públic que vulgui formar part de l’activitat, continuarà focalitzada en les dones. “Volem continuar l’exemple dels qui van ser el nostre referent, la Cursa de la Dona de Girona, elles ho han fet des del primer moment en femení. Estem totes molt orgulloses del suport incondicional del nostres marits, germans o pares mentre ha durat el nostre procés de càncer, però creiem que la representació femenina implica molta empatia entre dones”, recalca la presidenta del Grup Iris.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li