La mĂ gia dels Reis, a la comarca

0
1694

A Figueres arriben amb una comitiva de 300 figurants i 8 carrosses, i a l’Escala i Castelló d’Empúries ho fan per mar, en vaixell


 

Els Reis d’Orient van arribar divendres al vespre a tots els municipis de la comarca, repartint màgia i il·lusió arreu del territori. A Figueres, Ses Majestats van arribar amb una comitiva formada per 300 figurants i 8 carrosses, i van repartir 700 quilos de caramels. El recorregut va ser el mateix que l’any passat, passant per la plaça Catalunya i la plaça del Gra, i per la Rambla en sentit invers al de la circulació. Enguany, la gran novetat de la cavalcada de Figueres ha estat la carrossa que representava el centre logístic de distribució de regals, amb reproduccions de plànols antics de Figueres i escales, i que va ser molt aplaudida pel públic en general.


A l’Escala, els Reis d’Orient van tornar a arribar per mar, com és tradicional, després que els darrers dos anys ho haguessin hagut de fer per terra per culpa del mal temps. Amb una mar en calma i molt bona temperatura, Ses Majestats van arribar a la platja dalt del seu vaixell i acompanyats de tot el seu seguici. Després de recórrer els carrers del centre del municipi, van arribar a l’Ajuntament i es van dirigir a tots els presents des del balcó, acompanyats de l’alcalde, Víctor Puga.


També van arribar per mar els Reis d’Orient a Castelló d’Empúries. Fidels a la seva cita, Melcior, Gaspar i Baltasar van aterrar, a les cinc de la tarda, al Port d’Empuriabrava, des d’on es van dirigir a l’envelat instal·lat a la plaça de les Palmeres. I d’aquí, al centre històric del municipi amb tot el seguici fins a la Basílica de Santa Maria, on van saludar tots els presents.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li