‘La màgia de Cadaqués’, escenari d’un videojoc de realitat virtual

0
1637

‘Legends of Catalonia’ proposa el repte de superar sis proves en sis llocs emblemàtics del país per desbloquejar les medalles que donen accés al diari secret de Sant Jordi


 

Superar sis proves que transcorren en sis indrets emblemàtics de Catalunya, amb l’oposició d’un drac mil·lenari, per desbloquejar les medalles que donen accés al diari secret de Sant Jordi. Aquest és el gran repte que planteja Legends of Catalonia, un nou videojoc de realitat virtual que té el Cadaqués dalinià com un dels escenaris principals. La iniciativa, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme, vol crear una experiència immersiva que doni a conèixer Catalunya i aprofiti el món virtual per acostar jugadors al món real.

En concret, els jugadors han de buscar ingredients secrets al Mercat de Sant Antoni de Barcelona, preparar una recepta culinària a la Sagrada Família, volar amb dron per les muntanyes de Montserrat, navegar per les aigües de Cadaqués, jugar a l’amfiteatre romà de Tarragona i lluitar contra el drac de Sant Jordi a la Seu Vella de Lleida. I per aconseguir-ho, comptaran amb l’ajuda de cinc personatges coneguts arreu del món: l’excapità del FC Barcelona, Carles Puyol; l’alpinista Edurne Pasaban, i els cuiners Joan, Josep i Jordi Roca.

Aquestes proeses s’estructuren en tres grans trajectes: «Un drac mil·lenari i un joc ancestral», que porta els jugadors de l’amfiteatre de Tarragona a la seu vella de Lleida amb l’ajuda de Puyol; «La màgia de Cadaqués», que els trasllada de Montserrat a Cadaqués amb la col·laboració de Pasaban, i «La recepta de la Sagrada Família», que els fa anar del mercat de Sant Antoni a la Sagrada Família amb els germans Roca.

En el cas de l’escenari alt-empordanès, els promotors del videojoc el defineixen com «un repte que fa por fins i tot als més valents». I animen els usuaris a descobrir «la màgia submarina que s’amaga a Cadaqués». Una vila que defineixen com «un dels pobles mariners amb més encant de Catalunya».

El joc té una durada d’uns 50 minuts i està disponible en tres idiomes: català, castellà i anglès. Per llançar-lo, l’Agència Catalana de Turisme ha comptat amb la col·laboració de SONY. Des d’aquest mes de novembre es pot descarregar gratuïtament des de la botiga en línia de PlayStation, i més endavant també estarà disponible per a ordinadors a través de la plataforma Steam.

VIRTUALITAT REAL. Per jugar a Legends of Catalonia és imprescindible utilitzar unes ulleres de realitat virtual. I tant els escenaris com els personatges estan d’allò més ben aconseguits. Un equip internacional ha treballat intensament durant tres mesos per crear el joc. I per captar paisatges, escenaris i personatges d’una manera hiperrealista han utilitzat tècniques tan innovadores com la fotogrametria (fotos que capturen entorns reals i els converteixen en imatges 3D) o la captura facial mitjançant iPhone X Facial capture.

CAMPANYA PROMOCIONAL. Amb el joc, l’Agència Catalana de Turisme ha invertit 1,4 milions d’euros en una campanya de promoció que s’ha centrat sobretot als Estats Units i, més concretament, a Nova York i Nova Jersey. Segons fonts de l’organisme, han escollit aquest públic perquè és un dels mercats que ha crescut més en els darrers anys, i també un dels que genera més despesa (l’any 2017, per exemple, els turistes americans es van gastar 2,1 milions d’euros a Catalunya).

En aquest sentit, han posat publicitat en diversos mitjans americans, un anunci publicitari de 30 segons que es visionarà entre el 5 i el 18 de novembre a les mítiques pantalles de Times Square, s’han pintat tres murals d’art urbà als carrers de Nova York i s’ha creat una aplicació de realitat augmentada, entre altres accions.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li