La llavor d’un projecte amb molt de futur

0
1981

Diversificar i innovar, dues paraules clau per transformar la realitat que vivim a Figueres. Fa uns dies parlava d’emprenedors i emprenyadors en un article, avui parlaré de la importància de mirar el camí amb llums llargues i construir des de la realitat per transformar els problemes en oportunitats. En definitiva, per generar il·lusió, reivindicant l’orgull de ser figuerencs.

Podeu imaginar una comarca com l’Empordà sense formació agrària per a joves? Podeu imaginar una entitat arrelada a la ciutat que treballi amb joves des de fa anys i que vulgui implicar-se i implicar-nos en un projecte innovador? I que, a més, sumi de forma transversal diferents interessos i els faci confluir per aconseguir la màxima rendibilitat social i econòmica? Doncs sí, existeix.

Ksameu (projecte socioeducatiu per a adolescents i joves) ha plantat la primera llavor i, com li és habitual, ara busca complicitats i suports per impulsar una iniciativa potent per als joves de Figueres i la comarca. Sense cap mena de dubte, una formació especialitzada i vinculada al territori pot ser una sortida laboral i un projecte vital. Recordeu, dels problemes generem oportunitats.

Si a la part social vinculada a la formació dels joves en agricultura ecològica lligada a l’horta tradicional i a la recuperació dels productes autòctons, li sumem la distribució i la difusió, mitjançant canals regulars, i ho connectem a les escoles d’hostaleria i al sector de la restauració que treballen aquests productes de proximitat i de primera qualitat, tanquem un cercle perfecte que garanteix la viabilitat del projecte.

Fa només una setmana vam tenir l’oportunitat de regar la llavor. Concretament vam convidar la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, a conèixer de primera mà la feina que fa l’equip de Ksameu. Impulsada i organitzada pels companys d’Esquerra Republicana de Figueres, va ser una visita amb poc protocol i molt d’interès per totes les parts en participar i fer realitat la proposta. Ara toca madurar-la des de l’experiència i recollir les aportacions de totes les entitats i persones que vulguin enriquir el projecte.

La predisposició del govern de la Generalitat per sumar-s’hi va quedar molt clara amb la disposició de la consellera a l’hora de donar suport al projecte amb l’aportació del coneixement i l’experiència tècnica del departament de la Generalitat que gestiona les polítiques agrícoles al país.

En un moment en què vivim rodejats de propostes plenes d’anglicismes, paraules que a la majoria de la població ens costa d’entendre, arriba des de la realitat dels que miren a les persones directament als ulls i coneixen la realitat del territori i del sector, una proposta realista i que il·lusiona, la llavor d’un gran projecte.

Esperem, doncs, que a mesura que el projecte d’un centre de formació agrària especialitzat vagi agafant forma, els diferents agents públics i privats vagin construint un veritable espai de referència per a la ciutat i la comarca. Sí, un pas més per transformar Figueres. Us hi sumeu?

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li