La Lídia de Cadaqués, amb ulls de nen

0
594

Vuitanta nens i nenes de l’escola Lluís Maria Vidal d’Agullana plasmen la seva visió de la Ben Plantada


Arrel de l’exposició «Lídia Noguer, que fou i no fou la Ben Plantada», 80 nens i nenes de l’escola Lluís Marià Vidal d’Agullana van fer una visita guiada a la mostra amb el comissari Enric Tubert. En total, estava formada per 38 peces d’artistes diferents realitzades a partir d’una imatge de la Lídia impresa sobre un paper litogràfic de 50 × 40 cm. L’única premissa que tenien era que la paraula Lídia hi havia d’aparèixer.

La visita va servir d’una banda perquè «tots els nens i nenes coneguessin la Lídia de Cadaqués, i el perquè que estigui a Agullana. Hi han participat nens i nenes d’entre 3 i 12, una garantia perquè la memòria de la Lídia continuï viva. Per ells parlar d’ella serà normal», declara Tubert. El comissari, però, explica que la visita va servir per a alguna cosa més: «els vaig proposar un repte: que creessin la seva pròpia obra, a partir de la imatge de la Lídia sobre la que van treballar els artistes, i que com ells cada creació havia de contenir la paraula Lídia». Inspirats pel que havien vist, els alumnes han escollit lliurement la tècnica que han volgut, i cadascun ha creat la seva pròpia peça.

Per Tubert el resultat mostra «una gran varietat creativa amb missatges molt diferents». Cada imatge està acompanyada, a més a més, d’un petit text d’entre tres i quatre línies on s’explica la tècnica artística escollida. Un raonament «lliure i sense prejudicis. Una reflexió sobre les tècniques utilitzades que els serveix per veure que no cal que sàpiguen dibuixar molt bé per fer una bona feina». Aquests vuitanta treballs s’han exposat conjuntament, a la sala de plens municipal, al mateix espai on es va poder veure l’exposició referida, sota el nom «La nostra visió de Lídia».

LA MOSTRA ORIGINAL. L’exposició que ha servit d’inspiració a l’alumnat d’Agullana, «Lídia Noguer, que fou i no fou la Ben Plantada», es traslladarà el proper juliol a l‘espai de la Societat de Cadaqués.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li