La jutge dóna la raó a Independents per Darnius en el cas de la regidora trànsfuga

0
1021

 El jutjat de primera instància i Instrucció n.2 de Figueres ha declarat que Marta Llorens –exregidora de Darnius– va incomplir les seves obligacions amb l’Agrupació d’Electors Independents per Darnius (INDAR) en negar-se a renunciar al càrrec de regidora municipal. Tot i això, la jutge absol Llorens d’un pronunciament de condemna i no l’obliga a pagar la indemnització per danys morals que se li reclamava en la denúncia presentada per la mateixa Agrupació d’Electors. La resolució judicial, que ara s’ha conegut, i que es va dictar al febrer d’aquest any, fa referència al cas de transfuguisme viscut a l’Ajuntament de Darnius durant el mandat 2011-2015.
L’advocat de la part acusadora, Robert Pallarès, interpreta la sentència com un fet inèdit i amb interès jurídic perquè “en cas d’un partit polític no s’hauria pogut plantejar ni tampoc amb una marca blanca”. Pallarès explica que en el cas d’Independents per Darnius es tractava d’una Agrupació d’Electors “amb una base contractual”. A part de ser una figura de democràcia més directa que un partit polític, l’acusada va signar un contracte de 12 punts amb l’Agrupació d’Electors. Segons el document, en cas que els signants s’apartessin del grup s’havien de retornar els càrrecs, cosa que no va fer Llorens. La regidora va entrar per INDAR però després del ple de constitució de l’Ajuntament, un mes després de les eleccions, se’n va anar a l’oposició. INDAR, que era a l’equip de govern, li va treure les atribucions executives però no va aconseguir que Llorens retornés l’acta de regidora i no va poder impedir tampoc que durant el mandat votés amb l’oposició. D’aquesta manera la situació a l’Ajuntament es va invertir totalment. INDAR havia aconseguit 4 regidors i l’oposició 3, però l’aritmètica es va capgirar i el govern va quedar en minoria. Pallarès qualifica la situació “d’incompliment de contracte, per tant, un cas amb enfocament civil perquè un contracte s’ha de complir i té unes consequències jurídiques”. Segons l’advocat, “el dany moral es fonamenta en que l’equip de govern no va poder portar a terme els seus objectius”.
L’aleshores número 2 de l’equip de govern, Pere Blanco, explica: “Va haver danys morals importants i una situació tensa que va afectar famílies i el poble en general, aquests fets, però, no els vàrem voler fer constar en el judici tot i que haurien estat reconeguts”. Blanco també afegeix que se li va preguntar moltes vegades a Llorens el perquè de “la plantada” i ella assegurava que “l’havíem enganyat, que ja ho diria, però no ho va dir mai”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li