La Jonquera impulsa la BTT

0
837

El municipi presenta el circuit permanent de l’Open BTT, d’accés lliure a tothom per atraure professionals i amateurs


El Centre Cultural de Can Laporta va presentar la setmana passada el circuit de BTT permanent que ha de servir per impulsar aquesta disciplina a la Jonquera, compartint protagonisme d’aquesta manera amb altres esports ja arrelats al municipi fronterer com el futbol, l’hoquei patins o l’escada en bloc.

Durant l’acte, l’alcaldessa Sònia Martínez va assenyalar la importància de donar a conèixer «tot aquest patrimoni a la gent de fora de la Jonquera, perquè conegui el nostre territori». D’altra banda, Martínez també va destacar la dedicació de les àrees de Turisme i d’Esports del consistori, així de com de la policia local, en el bon desenvolupament de les curses que s’han organitzat fins ara al nucli, i que han servit per dotar al poble «d’un element d’atracció esportiva i turística de gran importància». Durant l’acte de presentació, l’alcaldessa va estar acompanyada pel segon tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Jordi Picornell, i del director de la cursa Open BTT Girona-La Jonquera, Jep Coromines.

UN TRAÇAT TÈCNIC I BONIC. El circuit destaca per la qualitat tècnica i, alhora, per la riquesa paisatgística del seu entorn: des del peu de l’Albera al seu vessant occidental, passant pel dolmen de Canadal i un tram del GR-11, i tornant al punt d’inici. Així doncs, en total s’habiliten 7,1 quilòmetres de recorregut, amb un desnivell positiu de gairebé 300 metres –289, concretament–.

Coromines, dissenyador del recorregut, va ressaltar durant la presentació l’evolució de l’Open BTT jonquerenc, tant pel que fa a l’augment de les inscripcions com a la millora dels serveis i de l’acollida als participants. En aquest sentit, a la darrera edició, que va tenir lloc el passat 12 de març, hi van participar més de 300 ciclistes, tot i la situació encara marcada per la pandèmia de la Covid-19. A l’acte de presentació, Corominas i Picornell van coincidir en subratllar un dels objectius futurs de la cita esportiva: fer créixer el volum de participants una vegada la situació epidemiològica ho permeti. De fet, el futur immediat de la prova alt-empordanesa és optimista, tenint en compte que ja es coneix la data de l’edició que se celebrarà l’any vinent: el 12 de març.

Després dels parlaments, es va projectar un vídeo d’uns 8 minuts de durada amb imatges i moments destacats de la tercera edició de l’Open BTT de la Jonquera, un audiovisual que servirà per promoure la prova a les xarxes socials. Cal tenir en compte que l’Open fronterer va ser la primera de les proves de BTT a Girona que inicien el calendari d’aquestes competicions a la demarcació, un itinerari que ja ha passat també per Vilajuïga (26 de març) i que ha de passar per Castell d’Aro (15 de maig), Quart (22 de maig) i Sant Hilari Sacalm (4 de juny).

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li