La importància del comerç com a motor econòmic

0
700

El terme de La Jonquera disposa de diferents zones comercials, i el gruix comercial ha fet que els comerços s’agrupin en associacions


Un dels motors econòmics de la Jonquera és el sector comercial. El municipi compta amb diferents zones dedicades al comerç com ara: El Pertús, el centre vila, la zona de la duana i l’Outlet Gran Jonquera. Al ser un poble amb tanta oferta comercial, n’han sorgit associacions de comerciants que treballen conjuntament per desenvolupar el gruix comercial. El teixit associatiu compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Jonquera i recentment s’han desenvolupat projectes comuns per fer créixer el sector.

EL PERTÚS. El barri del Pertús o el que també es coneix popularment com a Els Límits, forma part del terme de la Jonquera i és un nucli comercial de gran importància a la zona. Es caracteritza per ser, en el tram meridional de la banda est, zona catalana i per la banda oest, zona francesa. És, per tant, un espai fronterer de gran interès pels visitants, amb botigues de tota mena com ara cosmètica, perfumeria, joieries o estancs, entre molts altres. També es disposa d’una gran oferta de restauració. Pel que fa als punts d’interès, en destaca el pas de la Via Augusta, pel coll del Pertús.

CENTRE VILA I OUTLET. A la Jonquera hi trobem un ampli ventall d’oferta comercial. El centre de la vila hi ha comerços i botigues de tota mena que ofereixen tots els serveis. Hi ha gran varietat de grans superfícies com ara supermercats que treballen tant per la població catalana, com per la població francesa. Un altre dels atractius comercials és l’Outlet Gran Jonquera, un recinte comercial de grans dimensions que combina shopping de moda i també moda outlet. És l’únic centre comercial de la comarca i dels pocs d’aquestes característiques. Hi són representades marques de primer nivell i també disposa de zona de restauració.

Tot i que el gruix comercial és molt important, la Jonquera també té altres sectors molt destacables com la indústria o la construcció, entre altres.


  • Pots consultar l’Hora del Poble de la Jonquera, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li