La Guia Peñín qualifica d’excel·lents un 35% dels vins de la DO Empordà

0
1938

Per segon cop a la història, un vi empordanès, el vi negre Perelada Aires de Garbet 2015 del celler Perelada, ha obtingut la qualificació d’excepcional


 

Els vins de la DO Empordà continuen acumulant reconeixements. En la prestigiosa Guia Peñín 2019, que s’acaba de publicar, un 35% dels 241 vins empordanesos puntuats a la publicació han assolit la categoria d’excel·lent, és a dir, han obtingut entre 90 i 94 punts. En total, són 83 vins de la DO Empordà els que han assolit aquesta puntuació, un més que a la guia de l’any passat i gairebé el doble que el 2015 (43). D’altra banda, i per segon cop a la història, un vi empordanès, el vi negre Perelada Aires de Garbet 2015 del celler Perelada, ha obtingut la qualificació d’excepcional.

Els vins negres locals, els més majoritaris a la denominació, acaparen bona part dels excel·lents de la Peñín, amb un 50% del total. A continuació hi figuren els blancs (31,8%), els dolços (15%), els rosats (2%) i els escumosos (1,2%).

Pel que fa als cellers, el que obté més excel·lents és Peralada, amb 15 vins, seguit de Vinyes d’Olivardots, amb 9; el Celler Cooperatiu d’Espolla, amb 8; Mas Llunes, amb 7; Espelt, amb 6, i Vinyes dels Aspres i Martí i Fabra, amb 5.

Sobre les característiques dels vins, els autors de la guia asseguren que els blancs són «frescos, fàcils de beure i saborosos»; dels negres destaquen que s’ha passat d’elaborar vins novells a «bolcar-se en la creació de vins de criança, amb molt d’equilibri entre fruita i fusta i saborosos matisos balsàmics»; dels dolços en remarquen «la dolçor i pastositat en boca», i dels rosats que són «frescos, fruitals i de bona acidesa».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li