La GuĂ rdia Urbana, contra la nova proposta de quadrant

0
816

El delegat sindical del SAP-Fepol a Girona, Sergi Fernández, nega que el canvi de model impliqui tenir més agents al carrer i demana que s’aturi el procés per negociar-ho «com toca, a través del conveni»


Una vintena d’agents de la Guàrdia Urbana de Figueres es van mobilitzar dimarts a davant de l’ajuntament per protestar contra el canvi de quadrant horari que l’equip de govern vol implantar dins del cos. El delegat sindical del SAP-Fepol a Girona, Sergi Fernández, nega que el canvi de model impliqui tenir més agents al carrer i demana que s’aturi el procés per negociar-ho «com toca, a través del conveni». Fernández diu que la mesura és «inviable» tenint en compte que la plantilla compta amb 63 efectius i que menys d’una quarantena es dediquen a seguretat ciutadana. «No és possible, posis l’horari que posis», insisteix. Per això, ja ha anunciat que si s’aprova per ple, ho portaran al contenciós.

Per la seva banda, el regidor de Seguretat, Pere Casellas, explica que fa mesos que es negocia i que, finalment, han proposat un quadrant Q3, mantenint el Q7 per als agents de torn de nit per facilitar la conciliació. «Nosaltres el que fem és habilitar un quadrant més dels que ja hi ha, i quan ho estimi oportú la prefectura, podrà posar-lo en marxa», assegura Casellas. «És una demanda de fa més de 10 anys i que funciona en molts cossos policials», afegeix. En relació a això, Casellas diu que, segons els informes del cap del cos, la reorganització implicarà una «optimització dels recursos». Sobre la falta d’agents, el regidor també afirma que està fent «tot el possible» per incrementar la plantilla.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li