La GuĂ rdia Civil investiga el fons de la platja de Roses on van morir dos menors

0
1323

Algunes veus del municipi apunten que la regeneraciĂł de les platges fa que hi hagi forats al mig del mar


Arran de la mort dels dos menors (de 6 i 7 anys) ofegats la setmana passada a la platja de la Punta de Roses, la Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir els fets. Divendres passat, el Grup Especial d’Actuacions Subaquàtiques (GEAS) va fer un estudi de la zona marina per analitzar si la mort podria tenir relació amb alguna anomalia del fons del mar.

REGENERACIÓ DE PLATGES. La platja de la Punta, juntament amb les platges del voltant, cada any s’ha de regenerar amb maquinària pesant, ja que els temporals i les condicions meteorològiques de l’entorn fan que la sorri cedeixi cap al mar i es perdin metres de platja. El regidor de Medi Ambient i responsable del Pla d’usos de platges, Francesc Giner, en declaracions a HORA NOVA explica que són uns treballs de manteniment que es fan cada any, des del 2013, quan es va construir el port esportiu de Roses. En aquest sentit, Giner detalla que «no hi hauria d’haver relació amb la mort dels menors, però tot està sota investigació i ells diran si la platja és perillosa o no». Afegeix que a la platja en qüestió hi ha alguns forats «però no són forats de dos metres». D’altra banda, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roses, Joan Plana, detalla que quan tinguin els resultats de l’estudi de la Guàrdia Civil faran tot el que els especialistes els demanin i «col·laborarem amb el que faci falta». A l’hora de tancar aquesta edició encara no hi havia cap notificació de la Guàrdia Civil ni el resultat de l’estudi.

ELS FETS. El dilluns de la setmana passada dos nens veïns de Figueres van ofegar-se a la platja de la Punta, de Roses, i van ser traslladats, en estat crític, a l’Hospital Josep Trueta de Girona. Els fets van tenir lloc passades les sis de la tarda i quan se’ls va treure de l’aigua se’ls va practicar maniobres de reanimació durant una hora. Un dels nens, el de 7 anys, va morir al cap de poques hores d’arribar a l’hospital i l’altre, el de 6 anys, va morir dijous al vespre, és a dir, tres dies més tard.

Al lloc dels fets s’hi van desplaçar quatre unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), el metge del CAP i dos helicòpters medicalitzats, a banda dels efectius de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil, que és qui s’encarrega de la investigació. També hi van anar membres de l’equip de psicòlegs del SEM per atendre els familiars dels menors.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li