La Generalitat instal·larà punts de recàrrega de vehicles elèctrics a 4 ports

0
1211

El projecte, impulsat per Ports de la Generalitat, vol permetre carregar els vehicles elèctrics de nord a sud del litoral català. Llançà, el Port de la Selva, Roses i l’Escala tindran estacions semiràpides amb la potència necessària per deixar un cotxe ple en aproximadament 3 hores


 

Llançà, el Port de la Selva, Roses i l’Escala són quatre dels 13 ports inclosos en el projecte de Ports de Barcelona, que preveu construir punts de recàrrega per a vehicles elèctrics al llarg de tot el litoral català. Les estacions s’ubicaran en vies públiques o en llocs de fàcil accés des de la via pública, on l’usuari podrà accedir al servei utilitzant una aplicació específica o a través d’un codi QR. Els quatre ports de l’Alt Empordà comptaran amb punts de servei semiràpids, que permeten recarregar el vehicle per complet en 3 hores.

La implantació del pla començarà inicialment aquesta tardor, i se suma a altres projectes encaminats a aconseguir convertir Catalunya en un país preparat per a la circulació del vehicle elèctric. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, creu que amb la implantació d’aquest pla «els vehicles elèctrics es podran carregar en els ports de nord a sud del litoral català, des de Llançà fins a les Cases d’Alcanar», i afegeix que això és un pas endavant per «lluitar contra el canvi climàtic, perquè la mobilitat sostenible minimitza l’impacte ambiental i acústic». 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li