La Generalitat aprova la construcció de l’institut de Vilafant i l’escola d’Avinyonet

0
1754

L’escola Carme Guasch de Figueres torna a quedar fora del pla d’inversions del departament d’Educació


Vilafant, Avinyonet de Puigventós i Vilamalla són els municipis beneficiats per la modificació del Pla econòmic i financer d’inversions (PEF) en construccions escolars. El Govern de la Generalitat va aprovar la setmana passada el document ampliat que ha inclòs la nova construcció de l’institut de Vilafant i de la nova escola Gonçal Comellas, d’Avinyonet de Puigventós. A més, també hi ha previstes les millores ja en construcció o amb disponibilitat pressupostària a centres com ara l’escola Josep Ribot i Olivas, de Vilamalla.

Novament Educació ha deixat de banda l’escola Carme Guasch i Darné, de Figueres, que haurà d’esperar encara més fins que li arribi el torn. El centre funciona amb mòduls prefabricats des de fa 14 anys.

VILAFANT. La nova construcció de l’institut ha estat també una reivindicació de fa anys tant del municipi com de la comunitat educativa. El centre de Vilafant està amb barracons des del curs 2008-2009. Ara la Generalitat ja ha posat sobre paper que hi invertirà 8.320.000 euros. Aquesta partida serà per a l’execució de l’obra de nova construcció d’un institut de dues o tres línies, que inclourà també l’espai per als cicles formatius.

De moment no se sap l’inici dels treballs, ni cap calendari concret. De fet, el PEF aprovat comprèn el període 2020-2026. Pel que fa a la ubicació, el nou equipament es construirà al costat del pavelló municipal Joel Jonzález, on actualment hi ha una part d’aparcament del mateix pavelló i en paral·lel, la carretera de Santa Llogaia d’Àlguema. L’institut de Vilafant acollirà, el curs vinent, entre 525 i 530 alumnes.

El projecte del centre a Avinyonet de PuigventĂłs.

AVINYONET DE PUIGVENTÓS. La Generalitat destinarà 4.400.000 euros per a l’execució de les obres de nova construcció de l’escola Gonçal Comellas. Es tracta d’un centre d’una línia educativa. Des de l’Ajuntament es donava gràcies al Govern i al Departament d’Educació per «haver tingut en compte les peticions» del municipi i es destacava que l’Ajuntament havia fet «una gran inversió» i havia «treballat molt per poder tenir la nova escola».

NOVES CONSTRUCCIONS. Amb l’aprovació del pla d’inversions, la Generalitat incorpora 17 noves actuacions a Catalunya, per un import de 91.002.142 euros. Aquestes edificacions s’executaran a través de l’empresa pública de la Generalitat Infraestructures.cat. Cinc noves construccions es faran a les comarques gironines per un valor 24.920.000 euros. A banda de Vilafant i Avinyonet hi figuren l’escola de Sant Julià de Llor i Bonmatí, l’institut escola de Besalú i l’escola de Sant Feliu de Buixalleu.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li