La Fundació Salut Empordà té capacitat per analitzar 500 proves PCR cada dia

0
729

La posada en marxa de l’àrea de Biologia Molecular permet obtenir els resultats de les proves al mateix hospital


El Laboratori Clínic de la Fundació Salut Empordà (FSE) disposa des del mes de maig de la tecnologia necessària per realitzar la tècnica de reacció en cadena de la polimerasa (PCR) per a la detecció del SARS-CoV-2, el coronavirus responsable de la Covid-19, gràcies a la posada en marxa de l’àrea de Biologia Molecular. Això permet obtenir els resultats de les PCR en menys marge de temps, perquè no cal desplaçar les mostres fins a un altre centre. Inicialment s’enviaven totes les proves al Parc Martí i Julià de Girona perquè fossin processades.

La incorporació d’aquesta maquinària al Laboratori Clínic de la Fundació comportarà una inversió de 35.000 euros aproximadament. A més, s’ha reforçat el servei amb la contractació de dues persones com a personal tècnic.

Des que s’ha posat en funcionament aquesta tecnologia, el Laboratori Clínic de la FSE ha processat més de 5.000 mostres. I actualment, des del punt de vista tecnològic, té capacitat per analitzar 500 PCR diàries.

Recordem que actualment la PCR és la prova diagnòstica més fiable per detectar la malaltia. És una tècnica complexa que inclou diferents procediments: inactivació de la mostra, extracció de l’àcid nucleic i la seva posterior amplificació i detecció. I segons fonts del centre sanitari, «disposar d’aquesta tecnologia ha permès a la Fundació anticipar-se a l’inici del curs escolar i a un possible augment de casos de la Covid-19».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li