La Fundació Salut Empordà gestionarà la clínica Santa Creu a partir del setembre

0
921

A llarg termini es pretén consolidar una oferta sanitària diferenciada per al sector turístic de l’Alt Empordà


La Clínica Santa Creu de Figueres passarà a ser gestionada per la Fundació Salut Empordà (FSE) a partir d’aquest mes de setembre, en virtut d’un acord estratègic que busca garantir la continuïtat del centre privat. De moment els dos equipaments continuaran funcionant de manera independent, un per a la sanitat pública i l’altre per donar assistència a mutualistes i clients d’asseguradores, i a curt termini ni els usuaris ni els treballadors notaran cap canvi. El pacte, però, permetrà que l’hospital i la clínica sumin esforços per «dotar la comarca d’una infraestructura sanitària més completa, de més qualitat i innovadora, gràcies a la cooperació dels sectors públic i privat, i a l’optimització dels recursos».

En aquest sentit, la Santa Creu podrà ampliar la seva oferta de serveis gràcies a les sinergies que es crearan amb la Fundació. A mitjà termini, el centre disposarà de més especialitats, més places d’hospitalització i més equips multidisciplinaris de tractament i diagnòstic (en àmbits concrets com poden ser l’atenció a la vellesa, a la dona o en medicina esportiva). També es treballa per preservar l’atenció immediata i, a llarg termini, consolidar una oferta sanitària diferenciada per al sector turístic de l’Alt Empordà, aprofitant el segell internacional de què disposa l’hospital.

D’altra banda, per la FSE aquest acord també es tradueix en un valor afegit de cara a la captació i fidelització de professionals. I per a la Santa Creu, garanteix la continuïtat de la vuitantena de treballadors i col·laboradors que té actualment.

Els responsables dels dos centres recorden que en el pic més alt de la crisi sanitària la Fundació va necessitar el suport de la clínica per acollir els pacients altables i així reduir pressió a l’hospital de Figueres. I la bona entesa que hi va haver en aquella col·laboració ha motivat l’aliança, després de constatar les potencialitats d’aquest acord estratègic.

71 ANYS D’HISTÒRIA. La Clínica Santa Creu va obrir el 1944 de la mà del doctor Vila, el doctor Brusés i l’agent d’assegurances Emili Pallisera. El projecte [vegeu la pàgina 34] incloïa la posada en marxa de la seva pròpia mútua asseguradora: La Previsión Popular S.A. Però l’any passat el centre va vendre aquesta mútua i va passar a ser proveïdor de serveis sanitaris d’asseguradores i clients particulars.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li