La Fundació Salut Empordà crea una aplicació perquè els usuaris es puguin autorevisar la vista des de casa

0
672

El servei d’Oftalmologia de l’Hospital de Figueres i els metges de primària tenen accés als resultats recollits pel sistema


La Fundació Salut Empordà (FSE) ha participat al Mobile World Congress 2022 a través de l’aplicació eVisió, desenvolupada conjuntament amb Eurecat (Centre Tecnològic de Catalunya), que permet a l’usuari fer-se el seguiment i la revisió de la vista des de casa. Aquest autotest de visió en línia analitza factors com l’estat d’agudesa visual i refractiva i es pot fer servir des d’un telèfon mòbil o un dispositiu amb navegador d’Internet. L’eina s’emmarca en una sèrie d’accions que des del 2019 està impulsant la FSE per crear un nou model assistencial integrat d’atenció oftalmològica.

Els resultats de la prova queden recollits al sistema, i el Servei d’Oftalmologia de l’Hospital de Figueres i el metge de primària del pacient tenen accés a la història clínica oftalmològica d’aquesta persona per analitzar les dades i decidir els passos a seguir. Segons fonts de la fundació, l’objectiu de la iniciativa és empoderar l’usuari, millorar la salut ocular de la població de l’Alt Empordà, reduir la llista d’espera per a la primera visita i per a les proves de seguiment en oftalmologia, i també disminuir les derivacions des de l’atenció primària cap a l’Hospital de Figueres.

El projecte eVisió (que costa 971.981 euros, 423.400 dels quals es financen amb els fons europeus Feder) ajuda els pacients «a tenir cura de la seva vista i a fer-se revisions des de casa seva en la freqüència que desitgin, mitjançant una bateria de proves diag­nòstiques». Ho explica el director de Digital Health d’Eurecat, Felip Miralles. I el director d’Innovació i Recerca de la Fundació Salut Empordà, Pere Plaja, concreta: «el test pot funcionar com una autoavaluació independent; la intenció és poder incorporar-ho en el circuit assistencial d’oftalmologia, per agilitzar cites a l’especialista si és necessari, i millorar el control del pacient en l’àmbit del domicili o en l’atenció primària».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li