La Fundació Gala-Salvador Galí oferirà visites per a persones cegues i deficients visuals

0
773

(ACN).- La Fundació Gala-Salvador Dalí organitzarà visites guiades per a persones cegues i deficients visuals al Castell Gala Dalí de Púbol, al Teatre Museu Dalí de Figueres i a la Casa Museu de Portlligat després de signar un conveni amb l’ONCE ahir al migdia a Barcelona. A més, s’impartiran cursos de formació, organitzats per la mateixa ONCE, sobre tècniques d’acompanyament a les persones amb ceguesa o deficients visuals al personal de la Fundació. El secretari general de la Fundació Gala-Salvador Dalí, Lluís Peñuelas, ha comentat que ‘és un primer pas’ perquè l’objectiu que tota l’obra del pintor altempordanès, especialment la literària, també sigui accessible’.

Peñuelas també ha destacat la ‘necessitat’ que els espais de la Fundació ‘restin oberts a la societat i siguin accessibles a tots els col·lectius’.

Per la seva banda, la delegada territorial de l’ONCE a Catalunya, Teresa Palahí, ha aplaudit el ‘privilegi’ que significa el fet que l’univers dalinià s’acosti a les persones cegues i deficients visuals. ‘És un signe de normalitat que el nostre col·lectiu tingui accés a la cultura. Ens iguala i ens fa més lliures’, ha afegit.

 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li