La Fundació ALTEM celebra cinquanta anys amb l’objectiu de fer un salt qualitatiu

0
2668

El gran repte dels pròxims anys és aconseguir la residència i seguir el projecte empresarial engegat


 

La Fundació ALTEM és una entitat sense ànim de lucre que es dedica a donar suport a les persones amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental i també a persones amb una situació de vulnerabilitat. La Fundació enguany celebra el 50è aniversari de la seva creació i una de les novetats, pel que fa al factor assistencial i ocupacional, serà el canvi d’ubicació.

RAMON REIG. L’Ajuntament de Figueres va anunciar, fa uns mesos, la cessió dels terrenys de l’antiga llar d’infants Ramon Reig per fer-hi la nova ubicació d’ALTEM. El president de l’entitat, Manuel Toro, explica a HORA NOVA que aquesta finca es convertirà «en la nova residencia i centre de dia», detalla que s’hi faran sis apartaments o bungalous i que l’espai disposarà de tota mena de serveis com camp de futbol, piscina i hort, entre altres. Pel que fa a les dates, encara no se sap quan començarà. Toro estima que a principis d’aquest 2019 Urbanisme presentarà el projecte a l’Administració de Girona i «després només ens faltarà finançament». Afegeix que caldrà buscar complicitats «amb la societat civil i les administracions, la idea és que cada un dels apartaments pugui tenir un patrocinador».

EMPRESA ALTEM. És actualment la tercera empresa amb més plantilla de treballadors de la ciutat i compta amb «un gran projecte empresarial i noves línies de serveis», tal com detallen des de l’entitat. L’objectiu és «la màxima inserció i normalització del col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i de risc social». Per això es van obrir diverses empreses on aquestes persones poden estar contractades i on el «següent salt ha de ser la contractació a l’empresa ordinària».

A diferència d’altres centres, ALTEM s’ha especialitzat en serveis per a l’Administració i empreses, com ara neteja industrial, càtering i menjars preparats, servei de bugaderia, jardineria i forestal. Les branques empresarials «funcionen d’allò més bé». Cal destacar que la nova línia que ha obert la Fundació és la formació laboral i les pràctiques a empreses, per facilitar-ne la inserció i, d’aquesta manera, aconseguir una «màxima qualitat de vida».

MICROMECENATGE. La Fundació té previst engegar un micromecenatge per poder renovar la flota de vehicles d’empresa, ja que alguns han quedat vells i el projecte empresarial ha crescut molt.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li