La Fundació adquireix a Londres el quadre més car que s’ha subhastat mai de Dalí

0
774

Dijous al matí gairebé tots els mitjans de comunicació es feien ressò de la subhasta viscuda la tarda abans a la coneguda sala londinenca de Christie’s. Un estudi preparatori de La mel és més dolça que la sang , pintat per Salvador Dalí entre el 1926-1927, batia el rècord de preu assolit per una obra seva (i de qualsevol altre pintor espanyol), fixant el llistó en 4.794.215 euros. El nom del comprador es va mantenir en l’anonimat fins ahir a la tarda, quan una senzilla nota de premsa emesa per la Fundació Gala-Salvador Dalí comunicava que ells eren al darrere de l’adquisició i que en breu en faran la presentació.
Però les xifres astronòmiques que mou Dalí i el seu llegat no acaben aquí. Avui mateix, aquest rècord podria haver quedat superat, ja que ahir sortia a subhasta en una altra galeria londinenca, a Sothesby’s, l’oli Retrat de Paul Éluard (1929), amb un preu que podria oscil·lar entre els 4,18 i 5,97 milions d’euros. Al terme de tancar aquesta edició encara no s’havia subhastat, però el fet que el preu pagat per La mel… se situés en la part alta del valor aproximat que els experts calculaven (entre els 3,7 i 5,6 milions) fa pensar que si succeeix el mateix amb Retrat de Paul Éluard podria superar-se la barrera dels cinc milions d’euros.

A tot això cal afegir-hi que durant la subhasta de dimecres sortien a la venda tres peces més del pintor empordanès, dues de les quals es van adquirir també per xifres milionàries tot i que el rècord assolit per La mel… podria fer-les semblar petites. Es tracta de l’oli sobre tela Port Lligat au coucher du soleil (1959) adquirit per 1.493.692 euros, i Les mille et une grâce des mille et un jours de l’Alhambra (1973), venut per 1.336.089 euros. Referent a la peça que no es va vendre dimecres, Las llamas, llaman (1942), va tornar a provar sort sortint a subhasta ahir al vespre, com el Retrat de Paul Éluard.
Si totes dues obres s’acaben adquirint (i cal pensar que Las llamas, llaman té un preu que pot oscil·lar entre els 3,5 i els 4,7 milions) estaríem parlant que en dos dies l’obra de Dalí podria haver mogut més de 15 milions d’euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li