La frontera amb França, tancada pel coronavirus

0
1438

Els tràmits administratius estan suspesos i les consultes amb el Consell Comarcal i els ajuntaments s’hauran de fer per via telefònica i/o telemàtica


Pocs dies enrere l’alerta pel coronavirus només era present, però ara ja es pot dir que la comarca està immersa en plena alarma i amb els primers positius per Covid-19. A tot això s’hi afegeix la novetat del tancament de les fronteres terrestres, sense descartar-ne les marítimes i les aèries més endavant. Ahir el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, anunciava des d’avui el restabliment dels controls fronterers. Per tant, frontera de la Jonquera tancada excepte per als ciutadans espanyols, estrangers residents a Espanya, treballadors transfronterers i personal diplomàtic, i sense obstacles per al transport de mercaderies. Tot plegat en un estat d’alarma que s’allargarà més enllà dels 15 dies, segons va anunciar el mateix Govern espanyol.

COVID-19 A L’ALT EMPORDÀ. Aquest cap de setmana s’ha confirmat el primer cas positiu de coronavirus a la comarca. Afecta una noia de 27 anys. D’altra banda, s’estava pendent encara de la confirmació de positius en dos obrers que van tenir un accident laboral a Roses i que van ser assistits pels Mossos d’Esquadra de la comissaria rosinca. En l’àmbit sanitari, la Fundació Salut Empordà, que gestiona l’àrea bàsica de salut de l’Escala, informa que també des d’avui tanca els vuit consultoris locals de l’ABS i tota l’activitat es concentrarà al CAP de l’Escala. Una mesura que ja s’havia aplicat en altres zones de la comarca.

SERVEIS. Amb l’estat d’alarma es reorganitzen diversos serveis als ciutadans. Els tràmits administratius estan suspesos i les consultes amb el Consell Comarcal i els ajuntaments s’hauran de fer per via telefònica i/o telemàtica. A banda, Figueres i l’Escala ja han anunciat que els cobraments dels impostos s’ajornen fins que no hagi passat l’episodi. En qüestió de mobilitat –i només per als casos en què es permet– des d’aquesta setmana i fins que duri l’alarma, les zones blaves i verdes d’estacionament regulat són gratuïtes. La situació també ha obligat a Figueres a redefinir el servei de neteja de la via pública. Aquest queda reduït al mínim imprescindible per garantir la salubritat pública. Des del consistori es fa una crida a la ciutadania a respectar i no embrutar la via pública. A més, se suspèn el servei de recollida concertada de residus voluminosos, la deixalleria mòbil i el porta a porta de paper i cartró.

#QUEDATACASA. Confinament, restricció de la mobilitat i responsabilitat, això es demana a la ciutadania. La Guàrdia Urbana de Figueres denunciava diumenge un parell de persones per no respectar les restriccions de la mobilitat que estableix el reial decret. Les infraccions poden comportar multes mínimes de 600 euros.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li