La Fox Trail, una cursa del poble

0
817

Els habitants de Sant Llorenç de la Muga han tornat a unir esforços per acollir, diumenge, la quarta edició de la prova


Si hi ha un element distintiu que defineix la cursa Fox Trail de Sant Llorenç de la Muga, aquest és el seu marcat arrelament amb el municipi i, evidentment, amb la gent que hi viu. Així ho remarca el seu organitzador i fundador, el jove Martí, que detalla que és precisament aquest enllaç amb el poble el que diferencia aquest esdeveniment esportiu d’altres que es poden fer en contrades pròximes. «És una vinculació molt especial i existeix des de fa temps, des de la primera edició. Aquí no hi ha un salt generacional, tothom n’és partícip», diu.

Després d’una parada obligatòria a causa de la pandèmia de la covid-19, la Fox Trail tornarà aquest diumenge, 10 d’abril, per celebrar la seva quarta edició. Enguany ho farà amb dos recorreguts diferents, un de 7,5 quilòmetres (250 metres de desnivell positiu) i un altre de 15 quilòmetres (amb 650 metres de desnivell). Anteriorment, hi havia una tercera cursa, una mitja marató, però aquest 2022 s’han volgut evitar les aglomeracions.

Com sempre, els dos itineraris transcorreran per l’entorn del poble, passant així per indrets desconeguts de les valls de Sant Llorenç. I és que com puntualitza Lagresa, un dels objectius cabdals de la iniciativa, més enllà del seu rerefons esportiu, és fer valdre el patrimoni natural dels entorns: «S’ha de posar en valor, és un entorn ideal per a la pràctica de curses de muntanya. Ens trobem a l’Empordà de muntanya, amb uns boscos que no es poden comparar amb la resta, són espais diferents». En aquests moments, la Fox Trail ja acarona els 300 inscrits, una xifra que augmentarà aquesta setmana, tenint en compte que els dies abans a la celebració de la prova és quan hi ha més atletes registrats i registrades.

RETORN. Lagresa, fundador i president de l’associació Arrelats a la Muga, reconeix que la d’aquest cap de setmana esdevindrà una edició «especial». «Tornem després d’una llarga aturada, i és una edició que estem cuidant molt, des del cap de setmana de Reis no ens hem saltat cap dia la feina de netejar camins i corriols. De fet, és gràcies a la cursa que hem aconseguit recuperar tots aquests camins», apunta.

Més enllà de les curses, enguany també s’hi celebrarà una fira de l’Agrupació de Petits Productors de l’Alt Empordà, amb diversos artesans de la comarca.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li