La fotografia torna a l’origen a Garrigàs

0
788

Del 10 al 26 de setembre el Festival Mirador Photo de Garrigàs celebra la seva novena edició amb una mirada posada a les imatges en blanc i negre


Retorn a l’origen, B/N (Blanc i negre). Aquest és el títol de la novena edició del Festival Mirador Photo de Garrigàs, que es portarà a terme del 10 al 26 de setembre. Una celebració que s’ha preparat i dissenyat en un context de covid-19 i que permetrà seguir totes les activitats de forma presencial i també en línia.

Precisament la presentació del festival es farà el proper divendres a partir de les 19 h utilitzant la plataforma Zoom. L’edició d’enguany arriba amb dues exposicions: el projecte fotogràfic Mir – art – te & EM – PODER – ART, de Lluís Carballo i Cèlia Mach, que ja es pot veure a la sala vella del local social, i el projecte fotogràfic guanyador de la divuitena edició del Premi Joves Fotògraf(e)s, realitzat per Oriol Roura, anomenat la La resposta que s’ubicarà a la Sala Josep Masoliver del centre 1 d’octubre.

A més a més, hi ha previst pel dissabte 18 de setembre un taller obert al públic i en línia anomenat «Retorn als orígens, el blanc i negre». Com en l’edició anterior, també s’obre un concurs de fotografia on es demana a tothom que hi vulgui participar que realitzi fotografies en blanc i negre i que tinguin com a temàtica principal el Mirador Photo d’enguany. Les imatges guanyadores s’enduran premis en metàl·lic.

També s’obre un sorteig per donar a conèixer Garrigàs i voltants, on es pot obtenir un premi de 100 € fent una foto del municipi o de l’entorn etiquetant d’altres usuaris i fent servir l’etiqueta #miradorphoto2021.

LA FOTÒGRAFA. Per tal de reivindicar l’ull femení, l’edició d’enguany ha preparat pel 25 de setembre dues xerrades a càrrec de dues fotògrafes. Les artistes explicaran la seva percepció vers la fotografia, les seves tècniques, com ho fan, quina percepció tenen, el que han exposat i que suposen les noves tecnologies dins la fotografia. Una activitat que estarà oberta al públic i que també serà retransmesa en directe a través de les xarxes socials.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li