La formació dels jugadors és la prioritat a la secció de futbol sala de la FE Figueres

0
1021

Formar els jugadors i ensenyar-los qüestions tècniques i tàctiques del món del futbol sala és la principal prioritat amb la qual treballen Carlos Ruiz i Jaume Abulí, entrenadors de l’equip de futbol sala de la Fundació Esportiva Figueres, que aquesta temporada milita al grup 7 de la Primera Territorial. Els dos tècnics tenen clar que l’evolució esportiva dels components de la plantilla és bàsica i que aquesta passa per davant d’un possible ascens a Preferent. L’objectiu de futur de l’entitat és formar equips en categories inferiors i potenciar el futbol sala a la ciutat dins l’estructura de la FE Figueres.
“L’evolució de l’equip des del primer partit fins avui (diumenge) és bona. Els nanos que tenim a l’equip vénen del món del futbol, i no és fàcil adaptar-se a un esport com aquest que és tan tècnic i tàctic”, comenta Ruiz, que no amaga la seva satisfacció pel canvi que han experimentat els jugadors després de nou partits de lliga.
En aquest sentit, tant Ruiz com Abulí són conscients que el futbol sala que es practica a Primera Territorial no és el millor per a la progressió dels jugadors, però ambdós coincideixen a assenyalar que la formació passa per davant dels resultats: “En aquesta categoria hi ha molts equips que no juguen a res, que es tanquen al darrere i que esperen la teva errada per córrer. Seria necessari sortir d’aquí, però això comportaria haver de renunciar al que estem intentant, que és ensenyar a jugar a futbol sala, les qüestions tècniques i tàctiques. Potser no és el millor per aquesta categoria, però és la filosofia per la qual hem apostat. Practicar un futbol sala més defensiu i córrer implicaria perdre un any. Tenim jugadors joves i preferim que pugin aprenent i evolucionant cada cop més en el seu joc”.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li