La FOEG creu que la falta de fibra òptica obstrueix la industrialització de l’Empordà

0
924

Tot i tenir un bones infraestructures i personal qualificat, l’Empordà és una de les zones menys industrialitzades de Catalunya. I la Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona (FOEG) considera que un dels motius que frena el desenvolupament és l’escassetat de fibra òptica. Ho va dir el president de l’entitat, Ernest Plana, durant la jornada sobre el desplegament de la banda ampla que es va fer dijous a l’Espai Armengol de Vilajuïga. “Qualsevol que es vulgui instal·lar aquí té una necessitat imperiosa de poder-se connectar amb la resta del món”, va explicar Plana, que va preguntar obertament als ponents què ha de respondre a una empresa que li demani si aquí podrà tenir fibra òptica.
Un dels ponents era el director d’Administracions Públiques de Catalunya a Telefònica, Mariano Yagüez, que va explicar que actualment el 40% de les llars gironines tenen cobertura de fibra òptica i que a final del 2015 el 85% tindran cobertura 4G. Yagüez també va explicar que la previsió inicial era que a final del 2016 la fibra òptica arribés al 100% del territori, però va afegir que a dia d’avui aquests terminis estan congelats a l’espera de saber si la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) obliga els operadors a compartir les xarxes amb altres companyies. “En aquests moments la proposta de regulació que hi ha sobre la taula fa que estiguem revisant els plans de desplegament”, va lamentar, tot recordant que si finalment redueixen la inversió programada perdran molts llocs de treball.
Tot i així, el responsable de Telefònica va assegurar al president de la FOEG que qualsevol empresa que es vulgui instal·lar a l’Alt Empordà tindrà una oferta per disposar d’Internet d’alta velocitat. Un compromís que Plana va valorar molt positivament per l’impuls que això pot donar a la indústria productiva.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li