La fira infantil del Follet d’Avinyonet de Puigventós estrena un nou personatge

0
1525

Se celebrarà aquest cap de setmana, 28 i 29 de setembre, i hi haurà activitats durant tot el dia


Aquest cap de setmana Avinyonet de Puigventós serà, un setembre més, l’epicentre de la cultura i la festivitat exclusiva per a la mainada. Enguany el consistori ha tornat a apostar per la Fira del Follet, una celebració farcida d’activitats per als més menuts de casa. El regidor-delegat de Festes d’Avinyonet de Puigventós, Juli Quesada, explica que «la fira seguirà la mateixa tendència d’altres anys i la novetat principal és la incorporació d’un nou follet». La temàtica d’enguany és la història del follet que busca tresors, sobre un globus, arreu del món. Com a curiositat destaca que «el nou personatge encara no té nom, però segur que algun infant aquest cap de setmana li’n posarà».

La fira es durà a terme aquest cap de setmana, els dies 28 i 29 de setembre, i «cada dia hi haurà una vintena de tallers gratuïts i de diferents temàtiques», detalla Quesada. A part dels tallers hi haurà exhibicions, circ, espectacles infantils, jocs, exposicions de contes, dibuixos de l’alumnat de l’escola d’Avinyonet Gonçal Comellas i també de la llar d’infants o un globus captiu, entre altres.

ELS TALLERS. El regidor i organitzador de la fira, Juli Quesada, explica que enguany l’Associació el Dofí, el centre de lleure per a joves amb disminució psíquica de l’Alt Empordà, participarà en alguns dels tallers de la fira. Entre la gran oferta de tallers que es faran al llarg dels dos dies de fira cal destacar que, com hem dit anteriorment, tots seran gratuïts i les temàtiques seran les següents: taller de pirogravat, taller de fades i follets, taller de galetes, taller de sabó, taller de maquillatge, taller creatiu de xocolata, taller de quilling, taller de jujitsu, taller de corones de princesa o fada, taller de tapissos petits, taller de decoració amb pots de vidre reciclats, taller de reciclatge, taller de treballs manuals i taller de flors de papers, entre altres. Tots els tallers es podran fer tant el dissabte com el diumenge, durant tot el dia.

FIRA SOLIDÀRIA. En aquesta edició la mainada de l’escola d’Avinyonet ha preparat una sèrie de gravats per posar a la venda, com en altres anys. Tot el que es recapti anirà destinat a la Fundació Oncolliga Girona i comarques, que es tracta d’una entitat sense ànim de lucre que va néixer l’any 2004 amb la intenció de donar un nou impuls a la tasca que la Lliga Catalana d’Ajuda al Malalt de Càncer. La Fira del Follet sempre té el vessant solidari amb aquesta entitat social que tant ajuda a la demarcació.

ELS ESPECTACLES. La programació d’espectacles de la Fira del Follet 2019 que il·lustra aquesta pàgina detalla l’horari i els dies de cada esdeveniment. Tant el dissabte com al diumenge hi haurà una vintena d’espectacles de temàtiques diferents.

Cal destacar, però, que enguany la programació inclou un taller d’estimulació musical per a mainada d’entre 0 i 6 anys, a càrrec de Laura de Totsona, l’equip de Dàmaris Gelabert. Aquest és un mètode d’estimulació musical creat per Dàmaris Gelabert per a l’etapa esmentada i que es fonamenta en dos principis: la música és el primer llenguatge i la cançó és un canal de comunicació afectiva i una estratègia educativa. Tal com detallen, el mètode entén la música no com una instrucció, sinó com el llenguatge que desperta i desenvolupa les capacitats de l’infant, i que incideix en totes les àrees del seu desenvolupament. El mètode utilitza com a eix principal la cançó, lligada sempre al joc, a l’expressió, al gest, al moviment, i utilitza un repertori de cançons originals, amb objectius concrets i compostes especialment per a aquesta etapa.

  • Pots consultar el programa de la fira, aquí, i el cartell, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li