La Fira de l’Allioli destaca la trajectòria de Joan Llavanera i Els Pescadors de Cadaqués

0
1251

El programa d’actes inclou un esmorzar, el concurs internacional, el dinar popular i una cantada d’havaneres


L’allioli, considerada una de les salses mediterrànies més antigues, torna a ser protagonista de Creixell, en el marc de la 28a edició de fira-festa-concurs que es farà diumenge, 2 de juny, a l’Arbreda. Tal com marca la tradició, el plat fort de la jornada serà el concurs internacional d’allioli, però abans, a partir de les 9 h, ja començarà el programa d’actes amb un esmorzar amb pa amb tomata i carn a la brasa, per als més matiners.

PREMIS MÀ DE MORTER D’OR I MORTER D’OR. L’organització de l’esdeveniment, cada any, lliura dos guardons a entitats o persones vinculades amb l’allioli i la seva festa. En aquesta ocasió, tal com explica el president de l’entitat, Jordi Palmada, «donarem el premi Mà de Morter d’Or a Els Pescadors de Cadaqués per la divulgació que fa de la cultura culinària popular». El segon guardó, el Morter d’Or, serà per a Joan Llavanera, «una persona molt vinculada a la festivitat de l’allioli i que va morir l’any passat», afegeix Palmada.

EL JURAT. El concurs començarà a les 11.45 h i tindrà una durada de trenta minuts. Els concursants hauran de portar els condiments i els estris per elaborar l’allioli, i destaquen que «els ingredients són lliures». Enguany el concurs comptarà amb un jurat format per l’Àvia Remei, Remei Ribas; el periodista gastronòmic Salvador Garcia Arbòs; el director de Museu del Joguet de Catalunya, Josep M. Joan; l’alcalde i diputat Ferran Roquer; el periodista Narcís Genís, i l’empresari i directiu del Futbol Club Barcelona, Dídac Lee. El jurat valorarà el gust, el color, el cost i l’originalitat, entre altres. D’aquesta manera, hi haurà premis en metàl·lic per a la qualitat, la quantitat, les noves aportacions i per a l’allioli més surrealista. Aquest darrer premi serà ofert pels Amics dels Museus Dalí. Per poder participar en el concurs, cal inscriure’s abans del 30 de maig a Palmada Disseny o a la pàgina web alliolicreixell.com. La inscripció és gratuïta i des de l’organització expliquen que cada any hi ha una quinzena de participants.

VEREDICTE I DINAR POPULAR. El lliurament de premis i la degustació d’alliolis dels concursants es farà a les 13 h, i tot seguit començarà el dinar popular, a la mateixa Arbreda. El preu del tiquet és de 14 euros per als adults i 8 euros per a la mainada, i el dinar inclou: amanida, fesols amb xuia, pollastre a la brasa, gelat i begudes. Un cop acabat el dinar, i per amenitzar la jornada, Els Pescadors Badia de Roses oferiran una cantada d’havaneres, a les 15.30 h.

El comunicador Pitu Anaya serà l’encarregat, un any més, de presentar la jornada.

  • Pots consultar el programa de la fira, aquí

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li