La figura de l’aprenent

0
708

Els Serveis Territorials de Girona han distingit 31 empreses i institucions gironines que s’han destacat per acollir alumnes d’altres països per a la realització de pràctiques formatives. La iniciativa sorgeix de la xarxa EuroApprenticeship i en el marc dels projectes de mobilitat organitzats pels centres de Formació Professional de les comarques gironines. A l’Alt Empordà, els centres de FP són l’Institut Olivar Gran de Figueres amb sis empreses col·laboradores: els restaurants Dadà, Sentits, la Figuereta, Hotel Ronda, Cuina 22SC i Badó Restaurant, i l’Institut Narcís Monturiol de Figueres amb deu empreses: Editorial Empordà, Fundació Salut Empordà, Perruqueria Vilagran, Prada Nargesa, Perruqueria Christian, Garatge Plana, Dytsa, Perruqueria Montse, perruqueria d’Ara i Icon, SI.

badó restaurant de cistella. Un dels restaurants que va acollir dos de la vintena d’estudiants que van venir a fer les seves pràctiques durant dues setmanes va ser Badó Restaurant de Cistella. En aquest cas van ser dos joves de 17 anys procedents de Bèlgica. “Venien de les deu del matí fins les 5 de la tarda. Era un noi que va fer les pràctiques a la cuina, i una noia, en el servei”, explica Salvador Callís, propietari del restaurant, tot afegint: “Els va interessar molt la cuina catalana casolana, especialment els guisats i els arrossos i, els nous estils de treballar.” Els joves van fer la seva estada abans de l’estiu i s’allotjaven en hotels de la comarca. “Es van integrar molt bé. Va ser una experiència molt enriquidora. L’únic que ens va costar una mica al començament va ser l’idioma, però el món de la cuina és universal i gràcies a què un company del restaurant parla molt bé el francès ens vam entendre perfectament”.
Tant és així, que en Badó ja s’ha interessat per participar l’any vinent en aquest projecte. “Són intercanvis molt interessants i una oportunitat perquè aquests joves coneguin de primer mà estils de cuina diferents. Ells han vingut aquí i els estudiants de l’Escola d’Hostaleria de l’Alt Empordà podran fer les seves estades en un altre país europeu. En el fons és una manera de recuperar la figura de l’aprenent i donar-los experiència i ensenyament, que és molt important”.
 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li