La festa d’estiu de Llers es transforma pel Covid

0
932

S’han programat diverses activitats, especialment pensades per poder ser gaudides pel públic amb garanties


Aquest any l’Ajuntament de Llers ha decidit, juntament amb les entitats del poble, no programar les activitats habituals de la seva festa d’estiu per motius de prevenció davant l’epidèmia de la Covid.

Tot i això, s’han programat diverses activitats especialment pensades per poder ser gaudides pel públic amb garanties:

D’una banda, tindrĂ  lloc una visita teatralitzada al castell de Llers, que permetrĂ  als assistents viure tretze segles d’història del castell de la mĂ  de diferents personatges: un noble llersenc, un traficant d’esclaus, un sarraĂ­, un franc disfressat de monjo… Experiències, història, humor i personatges que faran reviure el passat del castell i d’aquest poble singular.

La visita teatralitzada ha estat dissenyada per Terramar Natura i Cultura, empresa especialitzada en dinamització cultural a l’Alt Empordà i amb 22 anys d’experiència en organització de visites guiades i teatralitzades per apropar la cultura i el medi ambient al públic.

L’altra activitat que tindrà lloc durant la festa major d’estiu d’enguany serà un petit cicle de quatre microconcerts dels GraLlers a diferents punts del poble.

Aquest cicle està organitzat per l’Associació Amics de Llers Cultura i Esbarjo, una entitat local que l’any 2006 va crear una primera escola de música per amenitzar actes populars del poble i, des d’aleshores, no ha parat de créixer. De tenir unes poques gralles i timbals i dos capgrossos, va passar a incorporar sacs de gemecs i tarotes l’any 2011, creant així els GraLlers. Va incorporar també nous capgrossos, i amb l’aparició del capgròs Hortal va esdevenir colla gegantera l’any 2018. Actualment, la colla ofereix un repertori d’estils diferents interpretats per tabals, gralles, sacs de gemecs, tarota, acordió, trombó, etc.

I diumenge al matí, continuant amb la tradició, els Cantaires de Llers acompanyaran amb les seves veus l’ofici solemne a l’església de Sant Julià de Llers.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li