La Federació Arts Escèniques Figueres fixa les línies de treball dels propers anys

0
788

Les entitats escèniques han realitzat una jornada assambleària per definir les línies de treball dels propers anys


 

La Federació Arts Escèniques Figueres es reafirma com un dels principals interlocutors amb l’administració pública en matèria d’associacionisme cultural i arts escèniques. Aquesta és una de les conclusions que es van treure en l’assemblea celebrada el passat dissabte al matí a l’Aula del Teatre El Jardí de Figueres. Una trobava d’on en va sortir «molta “xixa” per treballar», segons explica el seu president Jaume Alsina.

L’acte va servir per definir «què feia cada grup de forma individual, i quins temes els gestionava l’assemblea. Hem decidit que en temes de matèries comunes, que afectin a tots el grups, serà la federació la interlocutora davant de les administracions, l’ajuntament o l’ens comarcal que correspongui», puntualitza Alsina.

EL MAGATZEM. Un exemple del que explica el president de la federació ho trobem en la demanda d’un espai comú per guardar tot el material escenogràfic. Actualment cada companyia guarda el material que utilitza en les representacions de la forma que pot, ja sigui en espais privats, cases particulars… Des de la federació es va contactar amb l’ajuntament per demanar una zona comuna i que així els grups de la federació puguin guardar el material al mateix espai. «Ho havíem parlat abans del començament de la covid, però va quedar aturat. Havien estat buscant un espai que no trobaven i ens van dir que quan el trobéssim nosaltres miraríem a veure com ens podrien ajudar. La comunicació amb l’ajuntament és bona: n’hi ha hagut, i n’hi continua havent», resum Alsina.

De fet, en aquesta darrera assemblea s’ha comptat amb l’assistència del regidor de Cultura Alfons Martínez i l’alcaldessa de Figueres Agnès Lladó, que ha conclòs l’acte.

INDEPENDÈNCIA. Tot i que una institució formi part de l’associació, hi ha certs aspectes administratius que continua gestionant, tal i com explica Alsina «quan un grup necessiti alguna cosa pel projecte serà ell qui ho demani. Per exemple, les dates de representació».

LÍNIES DE TREBALL. A banda de definir el paper de l’entitat com a interlocutor, s’ha traçat el paper de l’entitat dels pròxims anys. En aquesta trobada s’ha indagat sobre les necessitats i reptes amb els quals es troben, així com la relació i les possibles sinergies que poden tenir entre elles. A més a més s’ha definit «com hem de treballar per fer-nos visibles dins de la ciutat i al mateix temps que podem generar cultura dins de la societat» afirma Alsina.

Entre aquestes línies de treball ja es compta amb l’aula de teatre, a la qual la junta vol «donar una altra dinàmica», i la promoció teatral «a través del club de l’espectador». Dues eines a les que s’hi volen sumar «diferents potes que anirem treballant. A banda de tenir un nom, el que volem és treballar i continuar fent coses. De les conclusions del primer dia, n’ha sortit molt material» conclou Alsina.

LA FEDERACIÓ. Es tracta d’una entitat que aglutina les principals entitats d’arts escèniques de la ciutat. Una agrupació que a més dona forma al projecte d’Aula de Teatre de Figueres i al Club de l’Espectador. L’objectiu principal de l’Aula de Teatre és consolidar-se com una escola de teatre completa i amb llarga trajectòria; que ofereix formació teatral per a alumnes de totes les edats.

La Federació Arts Escèniques Figueres esta formada per: A Mossegades, Agitart, el Casino Menestral, els Pastorets de Figueres, la Funcional Teatre, Tequatre, Zanni Teatre, 30 de Febrer i Cia Element. 

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li