La DO Empordà destaca a la Guia de Vins de Catalunya 2021

0
1044

Tres vins  han estat escollits com els millors: el Singulars de Vinyes Velles 2018, del celler Mas Llunes, que ha estat distingit com a millor carinyena blanca; del Vinya del Metge 2019, de Cellers d’en Guilla, premiat com a millor garnatxa roja, i l’Istiu 2018, de Vinyes dels Aspres, que s’ha endut el reconeixement com a millor garnatxa blanca


Tres vins de la Denominació d’Origen (DO) Empordà han estat escollits com a millors a la Guia de Vins de Catalunya 2021. En concret, es tracta del Singulars de Vinyes Velles 2018, del celler Mas Llunes, que ha estat distingit com a millor carinyena blanca; del Vinya del Metge 2019, de Cellers d’en Guilla, premiat com a millor garnatxa roja, i l’Istiu 2018, de Vinyes dels Aspres, que s’ha endut el reconeixement com a millor garnatxa blanca.

A banda, una setantena de vins empordanesos formen part de la llista ‘Tops’, que recull els vins més valorats de cada edició amb una nota superior de 9,50 punts. Aquesta xifra és especialment significativa si es té en compte que dobla el nombre de vins locals inclosos en la darrera edició de la publicació.

ELS CELLERS PREMIATS. Una quinzena de cellers de la DO local han aconseguit situar un o més vins a la llista de millors vins de la guia. Els més representats han estat el Celler d’Espolla, Vinyes dels Aspres, Cellers d’en Guilla, Martí i Fabra o Mas llunes, mentre que vins de Vinyes d’Olivardots, Mas Patiràs, Perelada, Sota els Àngels, Brugarol, Pere Guardiola, Empordàlia i Marià Pagès també hi han estat inclosos.

La Guia de Vins de Catalunya valora un total de 1.349 vins del territori dels 238 cellers de les 12 denominacions d’origen del territori.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li