La DO Empordà clou un 2018 de «rècord», amb 6 milions d’ampolles venudes

0
1389

Especialment notori va ser el creixement a Catalunya, el principal mercat de la Denominació d’Origen local, amb un 9%


 

La denominació d’origen (DO) Empordà va aconseguir el 2018 un nou rècord, després de vendre un total de 5.939.296 ampolles a tot el món, una xifra que representa un increment del 6% respecte a l’any anterior. Especialment notori va ser el creixement a Catalunya, amb un 9%.

En aquest sentit, els resultats de l’exercici passat posen de manifest la tendència a l’alça en la comercialització dels vins de la DO dels últims anys. Així, durant l’última dècada les vendes dels cellers empordanesos no han parat d’augmentar amb increments continus: en el darrer lustre, aquest creixement s’ha situat en el 22,92%, si es compara amb els 4,8 milions d’ampolles comercialitzades el 2013.

EL VI NEGRE, AL CAPDAVANT. En relació amb les tipologies, el negre continua sent la varietat més venuda amb 3,3 milions d’ampolles al 2018, una xifra molt similar a la del 2017. D’altra banda, els vins blancs ocupen el segon lloc amb 1,5 milions d’ampolles i un increment del 14%, tot i que els vins que han crescut més han estat els rosats: 863.113 ampolles i un augment del 19%. Els dolços, per la seva part, es mantenen al voltant de les 100.000 unitats.

En relació amb els mercats, el gironí continua concentrant la majoria de vendes amb un 44% del total; seguit de la resta de Catalunya, amb un 32%; un 11% a les exportacions; un altre 11% al celler i un 2% a Espanya.

L’any passat es van destinar a l’exportació un total de 637.078 ampolles. Els principals importadors van ser Suïssa, els Estats Units, Alemanya, Canadà, els Països Baixos, Bèlgica, la Xina, França, el Regne Unit i Andorra.

En conjunt, els cellers empordanesos exporten els seus vins a una cinquantena de països d’arreu del món.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li