La Divina Comèdia des dels ulls de Dalí

0
722

La mostra formada per 100 fotogravats, set aquare·les originals i dos llibres, mostra la fascinació que el pintor va experimentar per l’obra del poeta italià


Il·lustrar els 100 cants del cèlebre poema de Dante, La Divina Comèdia. Aquest és l’encàrrec que Dalí va rebre l’any 1949, coincidint amb els 700 anys del naixement del poeta italià. Una feina que es va anar dilatant en el temps fins que al 1960 van veure la llum per primera vegada a França. Aquest divendres 8 d’octubre, a la Sala de les Lògies del Teatre-Museu Dalí de Figueres, s’ha estrenat una mostra anomenada La Divina Comèdia de Dante Alighieri il·lustrada per Salvador Dalí. Una exposició formada per 100 fotogravats en relleu amb trama xilogràfica propietat del fons de la Fundació Dalí, set dibuixos i aquarel·les originals del pintor empordanès molt poc coneguts —un dels dibuixos és inèdit—, dos llibres de l’edició de Joseph Forêt, un fullet de l’edició projectada l’any 1954 i un llibre que és una reedició del s. XVIII que va pertànyer a Dalí i el va fer servir com a font d’inspiració per a les seves il·lustracions.

L’exposició està produïda per la Fundació Gala-Salvador Dalí amb la col·laboració de l’Instituto Italiano di Cultura i es podrà veure fins al febrer.

L’ESTRENA. L’acte de presentació de la mostra ha comptat amb una intervenció d’Emanuele Manzitti, cònsol general d’Itàlia a Barcelona, i ha comptat amb al presència de Montse Aguer, directora dels Museus Dalí, Joan Manuel Sevillano, gerent, i Fèlix Roca, director econòmic i de recursos. La Diputació de Girona hi ha estat representada pel seu diputat de Cultura, Jordi Masquef. Ha estat conduït per Jordi Mercader, president de la Fundació Dalí, de Lucio Izzo, director de l’Instituto Italiano di Cultura, i de Juliette Murphy, especialista en obra gràfica de la Fundació Dalí i comissària de l’exposició. Murphy ha volgut destacar el fet que «Dalí és dels pocs artistes que van arribar a il·lustrar Dante perquè era un repte tan gran que no s’hi arribava, però ell s’ho va proposar i ho va fer».

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li