La Diputació avança més de 2,5 milions d’euros a la comarca per la crisi de la Covid

0
1375

Aquests diners, però, no són cap extra: només es tracta d’avançar, amb caràcter immediat, el 50% dels imports compromesos a cada ens i assegurar així «la liquiditat municipal en aquest context excepcional»


La liquiditat dels ajuntaments i dels consells comarcals s’està reduint arran de la crisi de la Covid-19. S’ha aturat de manera brusca l’economia pel confinament i hi ha limitacions en l’activitat administrativa. A més, els ens locals han flexibilitzat els calendaris fiscals, han rebaixat o suprimit impostos i tenen un increment de la despesa per atendre emergències socials i sanitàries per la pandèmia. Per aquesta raó, la Diputació de Girona ha anunciat que injecta prop d’11 milions d’euros a les corporacions locals i comarcals. Aquests diners, però, no són cap extra. Només es tracta d’avançar, amb caràcter immediat, el 50% dels imports compromesos a cada ens i assegurar així «la liquiditat municipal en aquest context excepcional».

Els municipis de l’Alt Empordà rebran 2.007.551,25 euros [vegeu la taula]. Es tracta d’un avançament del Fons de Cooperació Econòmica. La Diputació també ha aprovat pagar 522.619 euros al Consell Comarcal, la meitat de l’assignació anual que rep l’ens supramunicipal.

  • Pots veure la injecció econòmica, municipi a municipi, aquí.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li