La destitució de Baiget fa passar Santi Vila de Cultura a Empresa i Coneixement

0
1260

L’exalcalde de Figueres reconeix que viu el relleu amb una sensació “agredolça” per unes “circumstàncies ingrates”


La destitució del fins ara conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, per unes polèmiques declaracions en què va qüestionar el referèndum de l’1 d’octubre, han canviat de càrrec l’exalcalde figuerenc Santi Vila, que ha assumit la cartera de Baiget i ha deixat la conselleria de Cultura en mans de Lluís Puig. El relleu oficial es va fer entre dimarts i dijous. Dilluns el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va destituir Baiget; dimarts Santi Vila va assumir la conselleria d’Empresa i Coneixement, i dijous va cedir la de Cultura al seu successor.

Precisament durant l’acte de dimarts, Vila va explicar que ha viscut el relleu amb un sentiment “agredolç” i va emmarcar el seu canvi de cartera en unes “circumstàncies ingrates” i “amb un punt d’injust” (referint-se a la destitució de Baiget). Respecte del seu posicionament envers el procés sobiranista, va reconèixer que s’ha guanyat “a pols” la fama “d’heterodox, lliure i crític”. Això no obstant, també va afegir que considera que amb el temps ha anat acreditant que està al costat del president. “Sempre crític, però fidel”, va apuntar citant Erasme de Rotterdam.

Amb aquest càrrec, ja seran tres els departaments que haurà presidit l’exalcalde de Figueres. Va entrar com a conseller a les eleccions del 2010, però no va ser fins a les del 2012 que va pujar de rang. Aleshores l’expresident Artur Mas el va nomenar conseller de Territori i Sostenibilitat, i va ocupar el càrrec fins al 2016, quan Puigdemont el va nomenar conseller de Cultura. Prèviament, Vila havia sigut cinc anys alcalde de Figueres.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li