La delegació de l’Empordà d’Amnistia Internacional plega pel poc compromís amb el Procés

0
1704

Els integrants del grup comarcal abandonen les sigles perquè no comparteixen decisions en l’àmbit nacional


 

Després de 30 anys d’activitat, la delegació alt-empordanesa d’Amnistia Internacional (AI) va anunciar la setmana passada que plega. El motiu: ja no entenen ni comparteixen algunes decisions preses per l’ONG en l’àmbit nacional. A través d’un comunicat, el grup 62 d’AI argumenta que «vam acceptar convertir-nos en la imatge propera d’Amnistia Internacional perquè crèiem que ens oferia la garantia de la no dependència de cap poder establert, de la imparcialitat en l’estudi dels casos i en les seves decisions, de la seriositat en les seves declaracions fonamentades en l’escolta i la valoració de totes les parts del conflicte». Però ara, «malauradament, alguns posicionaments ens han fet dubtar d’aquesta garantia».

Els alt-empordanesos expliquen que l’ONG treballa en els àmbits polític i legislatiu i estudiant casos concrets per denunciar els abusos en matèria de drets humans, i que els resultats d’aquesta feina ja es fan públics a través dels mitjans generalistes. Però recorden que «nosaltres, els activistes de base, som qui parlem directament amb la gent propera, qui contestem les preguntes i les interpel·lacions». I lamenten que ara ja no ho poden continuar fent.

«Continuem creient fermament en la defensa dels drets humans, però dubtem de la imparcialitat i la independència d’Amnistia Internacional i no podem, d’ara endavant, defensar algunes decisions que ni entenem ni compartim», conclouen, tot assegurant que en l’àmbit individual es continuaran implicant en la defensa dels drets humans.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li