La Cuina del Vent es renova

0
1737

El grup, format per tretze restauradors del territori, promou els valors d’una cuina local de qualitat, sostenible i solidària


 

El divendres passat al restaurant Corral de Sant Quirze de Colera, situat en un espai idíl·lic al costat del monestir, es va presentar una nova campanya gastronòmica de La Cuina del Vent. La iniciativa del col·lectiu gastronòmic de l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Empordà va sorgir fa 15 anys amb la intenció de defensar la terra i els petits productors i posar en valor els productes de l’Empordà amb l’objectiu de promocionar la terra, la cuina, la cultura, la tradició i la feina ben feta, amb qualitat, sostenibilitat, proximitat i solidaritat. En l’acte de presentació els assistents van poder gaudir d’un esmorzar de forquilla amb un esplèndid assortiment d’embotits, i d’un espectacular suquet de peix elaborat per Lluís Fernández, del Restaurant Els Pescadors. 

Coincidint amb el 15è aniversari del col·lectiu s’han presentat un díptic, unes targetes personalitzades pels establiments membres, una nova placa identificativa, una guia promocional i una nova pàgina web. Aquests canvis són una mostra clara de l’aposta del col·lectiu per tirar endavant la defensa la terra i dels petits productors i també de promocionar els productes de l’Empordà, per posar en valor el sentiment de pertinença i impulsar la cultura gastronòmica del territori. 

MENÚ GASTRONÒMIC. Cada restaurant adherit ofereix, fins a finals de novembre, un menú propi amb motiu d’aquest 15è aniversari. Com cada any, una part de l’import del menú es destina a una entitat solidària. Aquest any l’escollida és La Marató de TV3.

EL GRUP. El col·lectiu ccompta amb el suport de l’Associació d’Empresaris d’Activitats d’Hostaleria de l’Alt Empordà Actualment hi ha 13 restaurants adherits a aquesta iniciativa; Toni Gotanegra, de l’Hotel Terraza de Roses; Xavier Sagristà, del Castell Peralada Restaurant; Salvador Jordà i Elena Giró, de l’Hotel Emporium de Castelló d’Empúries; Carles Fabregó, del Restaurant Antaviana de Figueres; Gregori Abella, del Restaurant Falconera de Roses; Fausto Rom, del Restaurant Rom de Roses; Lluís Fernández, del Restaurant Els Pescadors de Llançà; Guillem Gavilán, del Restaurant Voramar de Portbou; Rafel Pell, del Restaurant Reina de Port-lligat, de Mollet de Peralada, i Pep Piernau, del Restaurant Amiel Molins, de Pont de Molins. 

El col·lectiu és obert, i la seva adhesió és totalment voluntària. Ha estat reconegut i premiat internacionalment amb el FoodTrekking 2016 com a millor experiència en turisme gastronòmic. A banda del menú gastronòmic, participen en accions per fomentar i difondre la cuina empordanesa.

Leave a Reply

avatar
   
Notificar-li